Vanaf maandag 30 augustus is BinnensteBuiten terug met een nieuw seizoen, nieuwe website en wekelijks de Duurzame Dinsdag. 

Duurzaam tuinieren

Dit seizoen sluit duurzame tuinvrouw Anne Wieggers aan als tuinexpert. Met haar kennis en passie geeft zij praktische tips hoe je met natuurlijke producten op eenvoudige wijze kan tuinieren, zowel op je balkon als in je tuin. Anne is hoofdredacteur van een gerenommeerd tuinmagazine en schrijft boeken over duurzaam tuinieren.

Duurzame Dinsdag

De dinsdag is bij BinnensteBuiten voortaan Duurzame Dinsdag. Met wekelijks op deze dag extra aandacht voor ecohuizen, vegetarische recepten en duurzame initiatieven in ons land. De populaire serie Alain ziet Sterren, waarin culinair specialist Alain Caron op pad gaat met Nederlandse sterrenchefs wordt dit seizoen van BinnensteBuiten geprolongeerd. Op het menu staan onder andere bezoeken aan de chefkoks Hans van Wolde van Beluga** en Brut172, Emile van der Staak, bekend om zijn botanische gastronomie, en Jef Schuur van restaurant Bij Jef* op Texel.

Online workshops en nieuwe website

De aftrap van het nieuwe seizoen gaat online gepaard met drie events: BinnensteBuiten Thuis. Hierin geven de BinnensteBuiten-experts online workshops en webinars over duurzaam koken, interieurtrends van vroeger en nu en hoe je een plantenbak geschikt kunt maken voor elk seizoen. 

 De website BinnensteBuiten.tv is dit seizoen vernieuwd. Naast de vele recepten, artikelen en wandelroutes vind je hier nog meer inspiratie en informatie over duurzaamheid. Nieuw op de site zijn de rubriek Groene Held van de Week en een inspirerende tweewekelijkse column over duurzame trends door Wyke Potjer en Asceline Groot van het duurzaamheidsplatform hetkanWEL.

Van tuin tot koken: twaalf experts in BinnensteBuiten

De experts van BinnensteBuiten dit seizoen zijn, naast Anne Wieggers als nieuwe tuinexpert: Alain Caron (culinair expert), Camilla Dreef (vogelaar), Lendl Mijnheimer (sommelier), Leon Mazairac (chef-kok), Marieke Schattelijn (boswachter), Martin Stuger (tuinspecialist), Nadia Zerouali (culinair schrijver), Ramon Brugman (chef-kok), Sharon de Miranda (chef-kok), Theo-Bert Pot (interieurontwerper) en Valentijn Carbo (architectuurhistoricus).

Al zeven seizoenen succesvol op TV, online, festival en als podcast

BinnensteBuiten beleefde haar eerste uitzending in september 2015 en het programma is in zes jaar uitgegroeid tot een succesvolle vaste waarde in de vooravond op NPO 2. Dagelijks stemmen gemiddeld ruim 650 duizend mensen af op BinnensteBuiten. Met het dagelijkse programma op NPO 2, het bijbehorende online platform en de social media (Facebook, Instagram en Pinterest), de innovatieve 3D-audio podcasts en een jaarlijks (online) BinnensteBuiten Festival inspireert KRO-NCRV haar kijkers om duurzaam te leven, te genieten en de natuur te ontdekken. In februari van dit jaar vierde BinnensteBuiten haar 1000e aflevering vanuit Landgoed en kasteel Biljoen bij Velp.

BinnensteBuiten, elke werkdag bij KRO-NCRV om 18.50 uur op NPO 2 en op zaterdag een weekendeditie om 18.40 uur op NPO 2

Alles weten over de herkomst van je eten, groene keuzes en recepten?

Schrijf je dan in voor de Groener eten & leven nieuwsbrief!

keuringsdienst_van_waarde_2023_persfoto_groep_door_stijn_ghijsen.jpg