Willien van Wieringen

Willien van Wieringen presenteert samen met Roderick Vonhögen en Michael-Dominique Magielse het Geloofsgesprek, een spiritueel gesprek dat als context dient voor de aansluitende eucharistieviering. Zij wisselen elkaar wekelijks af en zijn elke zondag te zien om 09:45 uur in Geloofsgesprek bij KRO-NCRV op NPO 2.

Van Wieringen is een neerlandicus en theoloog. Ze studeerde vanaf 1994 theologie aan de Katholieke Theologische Universiteit in Utrecht en studeerde in 1999 af bij Bijbelwetenschappen. In 2007 promoveerde ze aan de Universiteit van Tilburg met haar proefschrift Delila en de anderen.

Van 2009 tot 2017 was ze gast-onderzoeker op het gebied van exegese van het Eerste Testament aan de Katholieke Theologische Universiteit in Utrecht. Ze heeft van 1998 tot 2017 gewerkt als communicatiemedewerker bij bisdom Rotterdam.

Sinds 2009 is ze docent Oude testament en Hebreeuws aan Fontys Hogeschool in Utrecht. Daarnaast is ze de dirigent van middenkoor Incanto in de Nicolaaskerk in Zoetermeer en schrijft ze in samenwerking met anderen liturgische liederen.

Gemaakte programma's