Yvon Jaspers

Yvon Jaspers is sinds 2004 het gezicht van het programma Boer zoekt vrouw, waarin vrijgezelle boeren op zoek gaan naar de liefde. Ook presenteert ze Onze boerderij: en nu zelf, waarin ze haar eigen kleinschalig boerderij begint.

Yvon is naast presentatrice ook actrice, columnist en schrijfster. Ook heeft ze een eigen lijn in servies en decoratie (Natuurlijk Yvon).
 Daarnaast is Jaspers sinds 2004 ambassadrice van het Ronald McDonald Kinderfonds. Ze is getrouwd en moeder van twee kinderen. Als eerste presentatrice won Yvon vijf keer de Zilveren Televizier-Ster, de publieksprijs voor beste vrouwelijke televisiepersoonlijkheid van het jaar. Te weten in 2006, 2008, 2009, 2010 en 2012.

In oktober 2002 maakte Yvon haar debuut met de kinderprentboeken 'Sluup' en 'Aria'. In juni 2012 kwam haar kinderboek 'Ties en Trijntje' uit met 25 voorleesverhalen over dagelijkse gebeurtenissen van een broertje en een zusje. Inmiddels zijn er vier boeken van Ties en Trijntje. Ook schreef Yvon verschillende kookboeken: 'Spaghetti aan het plafond', 'De keukentafel van het Noorden' en 'Zomers koken met Yvon'. Tevens schreef Yvon drie jaar lang iedere week een column in de Viva en schreef ze de serie ‘Blind Dates’ voor dat blad. Van 2009 tot 2016 was zij columniste voor de Margriet.

Yvon was als actrice onder andere te zien in Zebra, IJs, Knofje en Hartslag. Als actrice/regisseuse in het theater was ze verbonden aan Jeugdtheaterschool Amsterdam, Theater de Engelenbak, Speeltheater Eva Bal Gent, Stichting Buitenkunst, Theater Artemis, Aquarius Ensemble Den Bosch en het Zuidelijk Toneel. 

Yvon Jaspers werd op 20 maart 1973 geboren in Boxtel. Ze studeerde aan de theaterschool in Eindhoven en volgde verschillende mediacursussen. Voor de KRO-NCRV presenteerde ze veel verschillende programma's, waaronder: Liefs uit..., Groot licht, ZigZag, Wonderen bestaan en Over mijn Lijk. In 2005 was ze 'de mol' in het tv-programma Wie is de Mol? van de AVRO.