Yvon Jaspers

Yvon Jaspers is sinds 2004 het gezicht van Boer zoekt vrouw. In 2018 is daar Onze boerderij bijgekomen.

Yvon Jaspers werd op 20 maart 1973 geboren in Boxtel. Ze is getrouwd en moeder van twee kinderen. Ze studeerde aan de theaterschool in Eindhoven en volgde verschillende mediacursussen.

Eerder presenteerde ze KRO’s XXS. Van 2011 tot 2015 presenteert ze het programma Liefs uit... In 2014 vertelt ze het kerstverhaal in Kerst met de Zandtovenaar. Samen met Joris Linssen neemt ze van 2014 tot 2016 de presentatie van Hello Goodbye op zich.

Yvon presenteerde diverse televisieprogramma’s voor Teleac, NOT en NPS, waaronder Klokhuis (1994-2000). Voor de KRO presenteerde ze onder meer Groot licht, de Cinekidjournaals, het spelprogramma ZigZag, KRO’s Kinderfilm Theater, De Lage Landen en Spraakwater.Ook was ze jarenlang het gezicht van Wonderen Bestaan en was zij van 2006 tot 2008 één van de presentatoren van Nederland Te Koop. In december 2007 maakte Yvon samen met Marc-Marie Huijbregts de humoristische spelshow Kerst met Marc-Marie en Yvon. In 2008 ging de presentatrice op zoek naar de mooiste verhalen in uiteenlopende straten van Nederland, in Yvon in de Buurt. In het voorjaar van 2010 was Yvon te zien in de BNN-serie Over mijn Lijk, waarin ze een jaar lang vijf ongeneeslijk zieke jongeren volgde. In 2005 was ze 'de mol' in het tv-programma Wie is de Mol van de AVRO.

Als eerste presentatrice won Yvon vijf keer de Zilveren Televizier-Ster, de publieksprijs voor beste vrouwelijke televisiepersoonlijkheid van het jaar.Te weten in 2006, 2008, 2009, 2010 en 2012.

De veelzijdige Yvon acteert ook. Zo was zij o.a. te zien in Zebra (NCRV), Lola Moviola (VPRO), IJs (NCRV), Knofje (KRO), Hartslag (NCRV), Bradaz (NPS), Rozengeur en Wodka Lime (RTL4) en de speelfilms Apenstreken en Ja, ik wil. Als actrice/regisseuse in het theater was ze verbonden aan Jeugdtheaterschool Amsterdam, Theater de Engelenbak, Speeltheater Eva Bal Gent, Stichting Buitenkunst, Theater Artemis, Aquarius Ensemble Den Bosch en het Zuidelijk Toneel.

In oktober 2002 maakte Yvon haar debuut met de kinderprentboeken Sluup en Aria. Tevens schreef Yvon drie jaar lang iedere week een column in de Viva en schreef ze de serie ‘Blind Dates’ voor dat blad. Van 2009 tot 2016 was zij columniste voor de Margriet. In 2008 kwam Yvon’s eerste kookboek uit, Spaghetti aan het plafond, waarvoor zij verschillende bekende ouders interviewde over hun ideeën om kinderen gezond aan het eten te krijgen. In juni 2012 kwam haar kinderboek Ties en Trijntje uit met 25 voorleesverhalen over dagelijkse gebeurtenissen van een broertje en een zusje. Inmiddels zijn er vier boeken van Ties en Trijntje. In 2017 bracht ze het kookboek De keukentafel van het Noorden uit met recepten voor Hygge en Fika (Scandinavische tussendoortjes), in 2018 gevolgd door Zomers koken met Yvon over de Griekse keuken. Daarnaast ontwerpt ze serviezen (Kakelbont) en heeft ze een tuinlijn (Natuurlijk Yvon).
 Yvon Jaspers is tevens al jarenlang gepassioneerd ambassadeur voor het Ronald Mc Donald KinderFonds.