Algemeen

Wat is Actie warm hart? 

Actie warm hart is een verenigingsactiviteit van KRO-NCRV. Met Actie warm hart doneert KRO-NCRV een geldbedrag aan drie goede doelen of initiatieven zonder winstoogmerk. Je kunt een goed doel of initiatief aandragen en daarmee kans maken op een donatie van € 10.000, € 5.000 of € 2.500.

 

Wie mogen er meedoen aan Actie warm hart?

Actie warm hart is een verenigingsactiviteit van KRO-NCRV. Maar iedereen, zowel leden als niet-leden van KRO-NCRV, kunnen een goed doel of initiatief aandragen. De aandrager moet wel 18 jaar of ouder zijn. Of door iemand van 18 jaar of ouder begeleid worden.

 

Waarom mogen er ook niet-leden van KRO-NCRV een goed doel aandragen voor Actie warm hart?

KRO-NCRV doneert met verenigingsactiviteit Actie warm hart geld aan goede doelen en initiatieven die werken aan een toekomstbestendige samenleving. Overal in de samenleving zien we mooie initiatieven die meer aandacht verdienen. Daarom is besloten dat iedereen een goed doel of initiatief kan aandragen om daarmee kans te laten maken op onze steun.

 

Waarom vindt KRO-NCRV Actie warm hart belangrijk?

KRO-NCRV wil samen werken aan een liever, eerlijker en groener morgen. Een toekomstbestendige en verbonden samenleving die we met een gerust hart kunnen doorgeven aan de volgende generaties. Veel mensen werken al aan die wereld van morgen. KRO-NCRV steunt initiatieven die hieraan bijdragen graag met Actie warm hart.

 

Hoe werkt Actie warm hart?

Actie warm hart bestaat uit 3 stappen:

  • Stap 1: goed doel of initiatief aanmelden

Je kunt via deze link op de website van Actie warm hart een goed doel aanmelden. Dit kan tot en met vrijdag 10 februari 2023 17.00 uur. Als jouw goede doel is aangemeld, wordt beoordeeld of het voldoet aan de voorwaarden voor deelname. Binnen twee weken na aanmelding ontvang je bericht of het goede doel of initiatief voldoet aan de voorwaarden.

  • Stap 2: stemmen werven

Is jouw inzending goedgekeurd? Dan maken wij voor je goede doel of initiatief een actiepagina aan op de website van Actie warm hart. Vanaf woensdag 15 februari 2023 kun je via deze actiepagina stemmen verzamelen voor jouw goede doel. Stemmen kan tot en met woensdag 5 april 2023 voor 17.00 uur.

  • Stap 3: jurering

Uiterlijk 11 april 2023 worden de vijf goede doelen met de meeste geldige stemmen bekend gemaakt. Alle deelnemers ontvangen een e-mail en de top vijf wordt ook bekend gemaakt op de website van Actie warm hart. Deze top vijf wordt uitgenodigd voor een presentatie over hun goede doel of initiatief zaterdag 22 april 2023. Deze presentaties worden beoordeeld door een onafhankelijke KRO-NCRV jury. Direct daarna worden de drie winnaars bekend gemaakt tijdens de prijsuitreiking.

 

Tot wanneer kan ik een goed doel of initiatief aanmelden?

Aanmelden kan tot en met vrijdag 10 februari 2023 voor 17.00 uur.

 

Aan welke voorwaarden moet mijn goede doel voldoen?

Vanwege wet- en regelgeving moet het goede doel of initiatief aan een aantal voorwaarden voldoen. De spelregels en andere belangrijke informatie vind je in de actievoorwaarden van Actie warm hart.

 

Mag je nog een keer meedoen aan Actie warm hart?

Als je bij eerdere deelname aan Actie warm hart geen prijswinnaar bent geweest, dan mag je opnieuw meedoen. Goede doelen en initiatieven die de afgelopen vijf jaar prijswinnaar waren bij Actie warm hart komen niet in aanmerking voor deelname.

 

Wie mogen er stemmen?

Iedereen woonachtig in Nederland mag stemmen op een goed doel of initiatief.

 

Hoe vaak mag ik stemmen?

Er kan 1 keer per persoon worden gestemd. Met uitzondering van leden: Actie warm hart is een verenigingsactiviteit van KRO-NCRV. Daarom telt hun stem telt dubbel (dus 2 stemmen). Een (dubbele) stem is alleen geldig wanneer je deze bevestigt door middel van het klikken op de bevestigingslink in de e-mail van KRO-NCRV die je direct na het stemmen ontvangt.

 

Waarom tellen dit jaar de stemmen van KRO-NCRV leden dubbel?

Actie warm hart is een verenigingsactiviteit van KRO-NCRV. Daarom hebben leden van KRO-NCRV een voordeel: hun stem telt dubbel (dus 2 stemmen).

 

Wanneer worden de winnaars bekendgemaakt?

De vijf winnaars met de meeste stemmen worden uiterlijk op dinsdag 11 april 2023 bekend gemaakt. Alle deelnemers ontvangen deze informatie per e-mail en de uitslag wordt ook op de website van Actie warm hart bekend gemaakt.

 

Op basis van welke criteria kiest de jury de 3 winnaars?

De goede doelen worden beoordeeld op het volgende:

•         Sociale betrokkenheid

•         Authenticiteit

•         Uitvoerbaarheid

•         Integriteit.

Verder wordt er gekeken naar de motivatie van de aanbrenger en in hoeverre het goede doel past bij de waarden en missie van KRO-NCRV. Meer informatie over de jurycriteria lees je in de actievoorwaarden.

 

Wie is de jury van Actie warm hart?

De jury wordt voorafgaand aan de prijsuitreiking aan de selectie bekend gemaakt. De juryleden zijn geen van allen verbonden aan één van de ingezonden goede doelen of initiatieven.

 

Wat is de prijs van de winnaars?

De verdeling van het prijzengeld is als volgt:

1.         Eerste plaats winnaar ontvangt € 10.000,-

2.        Tweede plaats winnaar ontvangt € 5.000,-

3.        Derde plaats winnaar ontvangt € 2.500,-.

 

Staat jouw vraag er niet bij? Mail gerust naar actiewarmhart@kro-ncrv.nl