In deze laatste Met hart en ziel compilatie uitzending zetten wij de mooiste momenten uit drie jaar Met hart en ziel voor je op een rijtje. 

Met hart en ziel heeft de afgelopen jaren laten zien wat er zich afspeelt binnen, buiten en aan de randen van de kerk. Het waren vaak hartverwarmende en inspirerende verhalen van mensen uit de Protestantse Kerk die hun geloof handen en voeten geven. Jos van Oord laat in deze nieuwe Met hart en ziel compilatie uitzending hier een paar voorbeelden van zien; van mensen die doen wat hun hand vindt om te doen.

Zo ontmoeten we Okkie Westerhof, vrijwilliger in een bijzondere winkel: de winkel Mooi Verhaal in Assen. Dit is een plek waar iedereen binnen kan stappen om zijn verhaal te vertellen, een vraag te stellen of een activiteit te organiseren.

Bekijk hier de volledige uitzending

Met hart en ziel
Met hart en ziel

In Zwolle nemen we een kijkje bij Kees en Greet Kloosterman van de Sionskerk. Met een pannenkoek en een luisterend oor hopen zij buurtbewoners in lastige situaties verder te helpen.

Bekijk hier de volledige uitzending

Met hart en ziel
Met hart en ziel

In het Zuid-Hollandse Poortugaal ontmoet Jos de tweeling Jani en Pleuni. Zij bereiden zich voor op een bijzondere gebeurtenis: de gereformeerde kerk en de hervormde gemeente gaan samen. Deze mijlpaal wordt feestelijk gevierd.

Bekijk hier de volledige uitzending

Met hart en ziel
Met hart en ziel

Ook brengen we een bezoek aan het Dijklander ziekenhuis in Hoorn, waar Gert Toes als ruim acht jaar werkt als geestelijk verzorger. Hij speelt een belangrijke rol in de levens van de patiënten.