Liefde is voor iedereen, maar dat is helaas nog niet altijd vanzelfsprekend. In 2021 heeft KRO-NCRV de actie #liefdeisvooriedereen opgezet om de regenboog door heel Nederland te verspreiden en acceptatie van LHBTIQ+'ers bevorderen. Daarnaast is de #liefdevooriedereen er om wat meer naar elkaar om te kijken, wat goeds te doen voor een ander en een helpende hand te zijn voor de mensen die dit hard nodig hebben. KRO-NCRV heeft zich dit jaar op meerdere momenten ingezet om de #liefdeisvooriedereen kenbaar te maken.

Schiphol in regenboogkleuren

Op dé dag dat alle Oranjesupporters op het punt stonden om naar Hongarije af te reizen voor het EK stond Klaas van Kruistum op Schiphol. Hier deelde hij regenboog vlaggen uit om de Oranjesupporters in stijl naar Hongarije af te laten reizen. In Hongarije speelt nog steeds de anti-homowet, wat wij onacceptabel vinden. Aan de hand van de regenboogvlaggen konden onze Oranjefans in Hongarije laten zien dat Liefde voor iedereen is. #liefdeisvooriedereen #aszerelemmindenkie

KRO-NCRV viert de Pride Amsterdam

Ook dit jaar vierde KRO-NCRV Pride Amsterdam! KRO-NCRV gelooft dat liefde voor iedereen is en daarom stond tijdens de Pride Amsterdam onze programmering in het teken van de LHBTIQ+-liefde. Met de #liefdeisvooriedereen maakt KRO-NCRV deze boodschap kenbaar en deelbaar op social media, radio, tv en online. Ook werd er een speciale imagospot (die 70 keer is uitgezonden) ingezet en het visuele hoogtepunt was een indrukwekkend verlichte Westerkerk in Amsterdam!

De tekst gaat verder onder de foto's.

Westerkerk radiostudio
Klaas op school

Paarse vrijdag

Vrijdag 10 december was het Paarse Vrijdag, een dag waarop scholieren en studenten paars kunnen dragen om zo op school hun solidariteit te tonen met lhbtqi+’ers. Bij KRO-NCRV staan wij ervoor dat iedereen zichzelf kan én mag zijn en daarnaast mag niemand gepest of uitgesloten worden om wie die is of op wie die verliefd wordt. We zijn Paarse Vrijdag gestart met het delen van een collage waarop te zien is dat wij bij KRO-NCRV paars dragen. Klaas van Kruistum bezocht een middelbare school in Culemborg. Hier deelde hij paarse hoodies uit en sprak met leerlingen over het belang van Paarse Vrijdag.

Kerstspecial

Rondom kerst stond KRO-NCRV in het teken van iets doen voor een ander. De families uit Een huis vol gingen in de speciale kerstuitzending erop uit om een ander te helpen. Een hart vol liefde voor iedereen! Op deze manieren lieten we zien dat naar elkaar omkijken helemaal niet zo moeilijk hoeft te zijn. Op 23 en 24 december werd er in verschillende landelijke dagbladen aandacht aan de actie gegeven. Ook op de social kanalen sloeg de actie erg goed aan, mensen deelden paarse hartjes op de posts en we werden in foto's getagd waarop volgers paars droegen.

cudogham