Begin augustus heeft KRO-NCRV drie bijzondere kerken in ons land in regenboogkleuren gezet in het kader van het initiatief #liefdeisvooriedereen. Liefde is voor iedereen, maar dat is helaas nog niet altijd vanzelfsprekend. Daarom is, net als vorig jaar, de Westerkerk, midden in het hart van de festiviteiten rondom Pride Amsterdam, in regenboogkleuren verlicht. Nieuw dit jaar is de deelname van de protestantse Domkerk in Utrecht en de katholieke Dominicanenkerk in Zwolle aan dit KRO-NCRV-initiatief.

Vanuit de verschillende kerken komen live uitzendingen van de KRO-NCRV programma’s Spraakmakers (NPO Radio 1), De Wild in de middag (NPO Radio 2), De ochtend van 4 (NPO Radio 4) en Volgspot (NPO Radio 5). Daarnaast zijn er op NPO 2 thema-uitzendingen van  de programma's Zin in morgen en BinnensteBuiten te zien.

Met het initiatief #liefdeisvooriedereen wil KRO-NCRV laten zien dat liefde voor iedereen is, ongeacht welke seksuele voorkeur je hebt. Het initiatief bestaat uit de drie in regenboogkleuren verlichte kerken en de live-uitzendingen en daarnaast uit een speciale tv-spot op de drie NPO-zenders, een social media-campagne en een KRO-NCRV boot die meevaart bij de Canal Parade tijdens Pride Amsterdam. Tijdens de live-uitzendingen zijn de kerken ook voor publiek toegankelijk. Daarnaast is er specifieke programmering rondom het thema LHBTIQ+ acceptatie, waaronder een special van Hij is een zij over het transgenderhotel, een special van Puberruil, een special van BinnensteBuiten en van Zin in morgen.