Martelaarschap paters en broeders van Gorcum

Rotterdam, 16 juni 2021 - De Nationale Bedevaart Brielle ter ere van de Heilige Martelaren van Gorcum op zaterdag 10 juli wordt vanaf 11.00 uur uitgezonden als livestream. Dat meldt RKK.nl.

QR-code livestream 

Het bisdom Rotterdam heeft een gebedskaart beschikbaar gemaakt, die ook dient als uitnodiging om mee te vieren. Deze kaart is beschikbaar als download

Het bedevaartseizoen in Brielle werd geopend op 8 mei. “Het hoogtepunt in het bedevaartseizoen is ook dit jaar weer de Nationale Bedevaart”, schrijft custos Jack Glas in een brief aan pastoors en moderatoren. “We hopen dat velen via de livestream in gebed verbonden willen zijn op zaterdag 10 juli.”

Encyclopedie: Martelaren van Gorcum

Gedurende het hele bedevaartseizoen zijn mensen uitgenodigd om individueel of in kleine groepen het bedevaartsoord te bezoeken. Een bezoek aan het heiligdom is mogelijk met inachtneming van de coronamaatregelen. In 2020 bezochten minder groepen de bedevaartskerk, maar maakten veel mensen van de mogelijkheid gebruik om het heiligdom te bezoeken voor persoonlijk gebed.

Op de website van het heiligdom is alle informatie te vinden van het bedevaartseizoen van dit jaar. Heel bijzonder ook staat daar de uitnodiging om lid te worden van de gebedskring van de Martelaren van Gorcum en mee te bidden met de noveen op de negen dagen voor de eigenlijke feestdag van de Martelaren van Gorcum.

Van 29 juni tot en met 8 juli kan iedereen dagelijks online meebidden vanaf 12:00 uur (of natuurlijk op een later tijdstip). Op de feestdag van de Heilige Martelaren van Gorcum zelf, 9 juli, is er om 14:00 uur een hoogmis. Ook deze plechtigheid is live te volgen via de website.