Ga op pad in de mbo-sector met Niek Roozen in de nieuwe serie Niek zoekt werk

In de wekelijkse nieuwe KRO-NCRV YouTube-serie Niek zoekt werk loopt presentator en acteur Niek Roozen samen met bekende influencers een dagje mee met verschillende mbo-banen om de reputatie van het mbo in Nederland te verbeteren. Van brand blussen bij de brandweer tot aan dementerende ouderen verzorgen in een verzorgingshuis.

Terug naar de mbo-opleiding

In Niek zoekt werk is er elke week een nieuwe influencer te gast, zoals Thomas Panterpoes, Julia Heetman, Dionne Slagter, Joëlle Denice en Don Plevier (Gamemeneer). Ze gaan we terug naar de mbo-opleiding waar het voor hen allemaal begon. Wat zouden ze zijn geworden als ze niet waren doorgebroken op social media? Brandweer, politieagent, make-upartiest, chef-kok?

Vooroordelen ontkrachten

Ondanks het belang van mbo'ers in de maatschappij en het grote tekort hieraan, heeft het mbo vaak een achtergestelde status en een slecht imago in Nederland. Niek zoekt werk wil deze reputatie aanpakken door een dag mee te lopen met bijzondere en goedbetaalde banen. Hiermee wil de serie vooroordelen over het mbo ontkrachten en daarmee het mbo zijn welverdiende plek in de maatschappij teruggeven.

Niek zoekt werk is vanaf maandag 24 april elke week te zien op het YouTube-kanaal van NPO 3.

Meer weten?

Bekijk hier meer van Niek zoekt werk.