Nieuwe KRO-NCRV jeugd dramaserie Mijn kleine grote broer

De 12-jarige Fien groeit op met haar verstandelijk gehandicapte broer en daar heeft ze het soms best moeilijk mee. Haar hele leven draait namelijk alleen maar om haar broer Luuk (Nick Golterman). Nu ze afscheid neemt van groep acht en overstapt naar de brugklas, lijkt dat haar een goed moment voor een nieuwe start. Een nieuw leven, zonder Luuk! De achtdelige serie Mijn kleine grote broer is te zien vanaf zondag 24 januari om 9.00 uur op NPO Zapp.

Leven in twee gescheiden werelden is een bijna onmogelijke opgave

Thuis staat alles in het teken van haar zorg-intensieve broer, maar op haar nieuwe school hoeft toch eigenlijk niemand te weten dat hij bestaat? Wanneer Fien op haar eerste schooldag gevraagd wordt of ze nog broers of zussen heeft neemt ze een resoluut besluit; op school is ze enig kind. Om dat voor elkaar te krijgen moet ze haar leven thuis geheimhouden. In de serie Mijn kleine grote broerprobeert Fien haar nieuwe leven vorm te geven, waarbij ze al snel ontdekt dat leven in twee gescheiden werelden een bijna onmogelijke opgave is.  

Cast

Naast Fien (Sharai Troostwijk) en Luuk (Nick Golterman) zijn ook te zien in de serie Michiel Kerbosch (opa), Jennifer Evenhuis (Hanna), Kees Boot (Olaf), Roosmarijn van der Hoek (Demi) en Jesse La Fontaine (Thuan). 

Brussen

De serie Mijn kleine grote broer vraagt op een luchtige wijze aandacht voor kinderen die opgroeien met een zorg-intensieve broer of zus. Ook wel brussen genoemd. Jonge brussen worstelen vaak met emoties zoals schaamte, eenzaamheid en jaloezie. Ze zijn boos, maar snappen dat hun broer of zus er niets aan kan doen. Ze schamen zich, maar houden tegelijkertijd veel van hun broer of zus. Dit emotionele conflict leidt er vaak toe dat de brussen zichzelf wegcijferen.

Mijn kleine grote broer vanaf zondag 24 januari om 9.00 uur bij KRO-NCRV op NPO Zapp.