Nieuwe tragikomische serie Hoe mijn ouders in de bak belandden

De serie Hoe mijn keurige ouders in de bak belandden vertelt het tragikomische verhaal van twee ogenschijnlijk redelijke mensen die elkaar door een vechtscheiding naar het leven gaan staan en niet door hebben hoeveel schade ze daarmee aanrichten bij hun kinderen.

Daniël en Kim Winkelman vormen het perfecte gezin met hun pubers Lizzy en Max en hun bijna-tiener Lou. Tot Daniël aankondigt dat hij wil scheiden. Het nieuws slaat in als een bom. Waarom heeft hij nooit iets gezegd? Heeft hij een ander? Kim probeert met man en macht hun huwelijk te redden, maar voor Daniël is het te laat. De wederzijdse beschuldigingen worden steeds valser, Daniël en Kim komen in een ordinaire vechtscheiding terecht, waarbij ze hun kinderen totaal uit het oog verliezen. Lizzy, Max en Lou zetten alles op alles om de strijd van hun ouders te stoppen.

De familie Winkelman bestaat uit vader Daniël Winkelman (Guy Clemens), moeder Kim Winkelman (Anniek Pheifer), oudste dochter Lizzy (Louise Radder), zoon Max (Mingus Claessen) en jongste dochter Lou (Rebecca de Nooijer). Daarnaast zijn er nog rollen voor Marlies Heuer, Tina de Bruin, Loek Peters, Murth Mossel, Tijn Docter, Han Römer, Meral Polat en Noa Farinum.

Hoe mijn keurige ouders in de bak belandden is vanaf zondag 28 maart om 20.25 uur te zien bij de KRO-NCRV op NPO 3. De gehele serie is ook te zien vanaf 28 maart op NPO Plus.

Vechtscheidingen

Met deze serie wil KRO-NCRV de problematiek rondom vechtscheidingen belichten. Eerder liet Pointer al zien hoe schrijnend en complex de gevolgen van vechtscheidingen zijn. Pointer volgde ruim anderhalf jaar vijf ouders die in een complexe scheiding verwikkeld zijn en daardoor hun kinderen nauwelijks zien. De jeugdbescherming slaagt er niet in om tot een oplossing te komen. De ouders in kwestie zeggen weinig hulp van de jeugdbescherming te hebben gekregen; soms zagen ze maandenlang niemand.

Lees het onderzoek van Pointer