Emeritus paus Benedictus XVI (95) is 31 december 2022 in Vaticaanstad overleden. Wij zenden zijn uitvaart live uit op donderdag 5 januari op NPO 2. Meer weten over deze oud-paus? Lees dan snel verder!

Uitvaart emeritus paus Benedictus XVI

Wij doen donderdag 5 januari 2023 live verslag van de uitvaart van emeritus paus Benedictus XVI, rechtstreeks vanaf het Sint-Pietersplein in Vaticaanstad. De huidige paus Franciscus leidt de plechtigheid. Commentaar wordt verzorgd door KRO-NCRV-commentator Wilfred Kemp en Vaticaankenner Hendro Munsterman. 

Uitvaart van emeritus paus Benedictus XVI is donderdag 5 januari om 09.15 uur live te zien bij KRO-NCRV op NPO 2

Tekst gaat verder onder de foto's

benedictus-xvi-3
benedictus-xvi-2

Actuele berichtgeving

Op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen van deze historische gebeurtenis? De actuele berichtgeving is te vinden op onze Katholieke nieuwspagina. 

Volg de actuele berichtgeving 

 

Geloofsgesprek

Op nieuwjaarsochtend 2023 werd een actueel Geloofsgesprek uitgezonden waarin presentator Leo Fijen met kardinaal Eijk spreekt over het overlijden van Benedictus XVI.

Bekijk op NPO start

In Memoriam: Paus Benedictus XVI 

In de In Memoriam aflevering komen Chef Opinie van dagblad Trouw Monic Slingerland en hoogleraar kerkgeschiedenis Paul van Geest aan het woord. Paus Benedictus volgde in 2005 paus Johannes Paulus II op. In 2013 trad hij als eerste paus in zeven eeuwen af. Hij zal, behalve als paus, vooral herinnerd worden als groot theoloog. De professor die paus werd.

In Memoriam: Paus Benedictus XVI was te zien op 31 december 2022 en wordt na de uitvaart herhaald op 5 januari 2023 rond 11.30 uur bij KRO-NCRV op NPO 2. De aflevering is terug te kijken op NPO start. 

Bekijk op NPO start

 

Pauscast over aftreden Benedictus XVI

Benedictus de Zestiende trad in 2013 af. Hij was de eerste paus in bijna zeshonderd jaar die niet tot aan zijn overlijden in functie bleef. Na zijn aftreden woonde de oud-paus in een verbouwd klooster in de tuinen van het Vaticaan. In onderstaande aflevering van Pauscast uit 2021 vertellen Andrea en Wilfred hoe het nieuws van zijn aftreden insloeg als een bom.

Deze browser wordt door Spotify helaas niet ondersteund. Probeer het in een andere browser of download Spotify voor desktop.