Paus bidt voor slachtoffers cycloon Seroja

Vaticaanstad, 7 april 2021 - Paus Franciscus heeft vanochtend na zijn wekelijkse catechese stilgestaan bij het recente natuurgeweld in de Indonesische archipel.

“Ik wil u verzekeren van mijn gebed voor de slachtoffers van de overstromingen die Indonesië en Oost-Timor de laatste dagen hebben getroffen. Moge de Heer de overledenen ontvangen, hun families troosten en hen steunen die hun huizen hebben verloren”, zei de pontifex in zijn rechtstreeks uitgezonden videotoespraak vanuit de Bibliotheek van het Apostolisch Paleis.

De tropische cycloon Seroja heeft meer dan 120 mensen het leven gekost. De Indonesische provincie Oost-Nusa Tenggara werd zondag getroffen door het noodweer, dat aardverschuivingen en overstromingen veroorzaakte op meerdere eilanden. De cycloon bereikte zondag ook het buurland Oost-Timor. Daar kwamen zeker 27 mensen om het leven.

Op het Indonesische eiland Lembata stierven 67 mensen door aardverschuivingen veroorzaakt door harde regen. Op de nabijgelegen eilanden Adonara en Alor werden respectievelijk 49 en 12 mensen door het noodweer gedood.

Gisteren waren er nog minstens 72 mensen vermist. Door het zware weer was de zoektocht naar slachtoffers bemoeilijkt.

Paus Franciscus zou naar verluidt in september 2020 een bezoek hebben willen brengen aan Indonesië, Oost-Timor en Papoea-Nieuw-Guinea. Vanwege de pandemie zou de apostolische reis zijn afgelast.