‘Wonen in een molen, wie doet dat nou?’ Zei Irma Spin, toen ze samen met haar man Rino een huis zocht aan de rand van Zwolle. Toch vielen de twee als een blok voor de charme van de 25 meter hoge molen zonder wieken. De molen bestaat uit oude onderdelen die afkomstig zijn van andere molens die vroeger door heel Nederland stonden. Overal in huis zie je oude details uit die tijd.

Culinair expert Alain Caron is in Nijmegen bij milieukundige Jeanne van Ittersum en kok Anton van Kooij. Twee jaar geleden begonnen zij met het bakken van taarten van reststromen: groenten en fruit die door hun uiterlijk of een kleine beschadiging anders waren weggegooid. Vanuit haar achtergrond als milieukundige kwam Jeanne in aanraking met de negatieve effecten van onze wereldwijde voedselproductie en de samenhang ervan met vluchtelingenstromen. In hun keuken werken ze dan ook samen met statushouders, die tijdens het bakken van deze duurzame taarten de Nederlandse taal leren.

Binnenstebuiten, woensdag 13 januari om 18.45 uur op NPO 2.

Meer informatie

Irene van Noort

Programma

BinnensteBuiten

Kijkers/luisteraars kunnen met vragen/opmerkingen terecht bij het Klant Contact Centrum:
E: info@kro-ncrv.nl
T: 035-6726880