Brandpunt: Failliet van de voorschool

Datum: 3 nov 2015 om 20:25

In Brandpunt een reportage over de voorschool. De school die zegt het kind spelenderwijs voor te bereiden op de basisschool. Een jaarlijkse investering van zo’n half miljard, bedacht om jonge achterstandskinderen een gelijke start te geven met hun leeftijdsgenoten. Goede bedoelingen die volgens deskundigen volledig mislukt zijn.

In de week van aller zielen een reportage vanuit Mexico over de 43 studenten die vorig jaar op mysterieuze wijze zijn verdwenen. Het mysterie is nog steeds onopgehelderd, ondanks verschillende officiële onderzoeken. Top op de dag van vandaag tasten ouders en nabestaanden in het duister over het lot van hun dierbaren. Henk van der Aa over Mexicaanse corruptie, doofpotten en angst.

Liesbeth Staats spreekt met avonturier en bergbeklimmer Wilco van Rooijen. Gister nam hij in een bijzondere herdenkingsdienst afscheid van zijn vriend Marc Cornelissen. Samen met expeditiegenoot Philip de Roo zakte de poolreiziger tijdens een wetenschappelijke tocht op de Noordpool door het ijs en kwam om het leven. Een gesprek over levenslessen en een onbegrijpelijke dood.

Programma

Brandpunt+

Kijkers/luisteraars kunnen met vragen/opmerkingen terecht bij het Klant Contact Centrum:
E: info@kro-ncrv.nl
T: 035-6726880