Brandpunt: Safari in Europa

Datum: 6 sep 2016 om 20:30

Sacha de Boer is de presentator van het vernieuwde Brandpunt dat vanavond voor het eerst weer is te zien. Zij verbindt vanuit de studio wekelijks drie persoonlijke en verhalende reportages.

• Safari in Europa

In de eerste uitzending van het nieuwe seizoen gaat Liesbeth Staats op safari in Europa. In verschillende streken in Europa waar de bevolking wegtrekt, wordt geprobeerd om op grote schaal wildlife te introduceren. ‘Rewilding Europa’ heet de organisatie, die safariparken opent en beren, wolven en oerossen uitzet in de vrije natuur om toeristen te trekken. Liesbeth Staats gaat in Portugal op zoek naar de Europese Big 5.

• Criminaliteit zonder kleur

Etnisch profileren staat na het Typhoon-incident van afgelopen zomer weer op de agenda. Het is een structureel probleem waarmee de politie al jaren worstelt. Henk van der Aa volgt voor Brandpunt een politieteam in Amsterdam om te zien hoe agenten omgaan met dit hete hangijzer in de dagelijkse jacht op criminelen.

• Hoop na de hel

Het tragische lot van de Yezidi’s. De mannen werden door IS vermoord en duizenden vrouwen ontvoerd en verhandeld als seksslaaf. Als de jonge Nederlandse studente Pari Ibrahim hun horrorverhalen uit Irak hoort, neemt ze een besluit. Ze stopt haar studie, richt een stichting op en belooft haar volk te helpen. Lukt het Pari om haar belofte waar te maken?

Programma

Brandpunt+

Kijkers/luisteraars kunnen met vragen/opmerkingen terecht bij het Klant Contact Centrum:
E: info@kro-ncrv.nl
T: 035-6726880