Bride Flight: drie jonge bruiden op weg naar Nieuw-Zeeland

Datum: 18 dec 2021 om 00:15

Bride Flight /01

Vrijdagnacht zendt de KRO-NCRV de speelfilm Bride Flight uit, een Nederlandse dramafilm uit 2008 met in de hoofdrollen Karina Smulders, Elise Schaap, Anna Drijver, Waldemar Torenstra, Rutger Hauer, Pleuni Touw, Petra Laseur en Willeke van Ammelrooy.

De film vertelt het verhaal van de drie jonge bruiden Ada, Marjorie en Esther en van de ongebonden, ambitieuze Frank. Ze ontmoeten elkaar tijdens de beroemde luchtrace van Londen naar Christchurch in 1953 om vol hoop en verwachting in Nieuw-Zeeland aan een nieuw leven te beginnen. Ze weten niet dat door de ontmoeting op deze vlucht, de ‘bruidsvlucht’, hun levens voor altijd verbonden zullen blijven.
Bride Flight is een romantisch en meeslepend epos voor een breed publiek”, aldus regisseur Ben Sombogaart. “Voor oudere kijkers zijn het tijdsbeeld en de historische gebeurtenissen herkenbaar, voor een jonger publiek de ervaringen van de drie twintigers. Het is een verhaal van alle tijden dat je raakt en ontroert, met herkenbare emoties en karakters.”
Bride Flight, vrijdagnacht 17 december om 00.15 uur uur op NPO 3 (hh).

Programma

Films en series

Kijkers/luisteraars kunnen met vragen/opmerkingen terecht bij het Klant Contact Centrum:
E: info@kro-ncrv.nl
T: 035-6726880