Persbericht

Broodje Gezond: ‘Krijg je kanker van het eten van vlees?’

Datum: 17 mei 2016 om 21:10

Broodje gezond: Krijg je kanker van het eten van vlees?; Marlijn Weerdenburg / Ersin Kiris

Krijg je kanker van het eten van vlees? In de eerste aflevering van Broodje Gezond onderzoeken Marlijn Weerdenburg en Ersin Kiris wat er waar is van dit bericht dat vorig jaar tot veel opschudding leidde. Sindsdien buitelen media, wetenschappers en foodbloggers over elkaar heen met verschillende meningen maar nog altijd is voor veel mensen niet duidelijk: is dit een feit of een fabel?

Marlijn -bourgondische vleesliefhebber-, en Ersin -die zich een leven zonder vlees niet kan voorstellen- praten met wetenschappers, medisch specialisten en fabrikanten om erachter te komen in hoeverre onderzoek echt bewezen heeft dat teveel vlees eten slecht voor je is. Wat kun je dan nog wel en wat liever niet meer eten?

Bij een carnivoren-workshop prikt Marlijn een vorkje mee met grote vleesfanaten terwijl Ersin praat met bezoekers van Veggie World, een beurs voor mensen die minder vlees willen eten. Marlijn maakt lekkere sappige hammen met de productontwikkelaar van een grote vleeswarenfabrikant, Ersin krijgt van een hoogleraar voeding en ziekte ondertussen advies over hoeveel vlees hij eigenlijk nog op de barbecue mag leggen om geen verhoogd risico op kanker te krijgen.

Broodje Gezond, dinsdag 17 mei om 21.10 uur op NPO 3.  

Programma

Broodje gezond

Kijkers/luisteraars kunnen met vragen/opmerkingen terecht bij het Klant Contact Centrum:
E: info@kro-ncrv.nl
T: 035-6726880