Wat zou je kiezen als je de 5 mooiste, indrukwekkendste beelden uit 70 jaar archief mocht plukken? Is dat de traan van Maxima? Of denk je aan de Fabeltjeskrant? Of toch Jos Brink die met Wedden Dat het hele volk aan de buis gekluisterd hield. 

Vanaf zaterdag 18 juli, 20.30 uur presenteert Anita Witzier op NPO 1 zes weken lang op de zaterdagavond het nieuwe KRO-NCRV programma TV-Toppers. In elke aflevering van TV-Toppers duikt Anita samen met twee bekende televisiepersoonlijkheden, die min of meer uit dezelfde hoek komen maar van twee verschillende generaties zijn, in de rijke 70-jarige televisiegeschiedenis van de publieke omroep. De gasten nemen bijzondere fragmenten mee die hen persoonlijk raakten en altijd zijn bijgebleven. Wie zijn hun televisiehelden, welke beelden hebben een grote indruk gemaakt? Samen met haar gasten blikt Anita terug op memorabele momenten uit ons collectieve televisiegeheugen. Een vast panel bestaande uit Nederlandse TV Toppers kijkt live mee en heeft bij elk fragment een eigen verhaal.

“Juist in deze tijden waarin we meer tijd met elkaar doorbrengen is het bijzonder om met je partner of gezin vanaf de bank mee te gaan in een reis door onze geweldige televisiegeschiedenis”, aldus Anita Witzier. ”Iedereen heeft wel zijn eigen favoriete fragmenten en het zal voor de kijkers een mooie ‘trip down memory lane’ worden. Van de eerste zwart-wit beelden uit de jaren ’50 tot aan de haarscherpe beelden van nu. Ik ben reuze benieuwd naar de verhalen van mijn gasten over hun tv-momenten.”

Het televisieprogramma TV-Toppers is van 2004 t/m 2007 eerder uitgezonden door de NCRV, destijds met Jos Brink als presentator. 

TV Toppers, vanaf zaterdag 18 juli wekelijks om 20.30 uur op NPO 1.

Kijkers/luisteraars kunnen met vragen/opmerkingen terecht bij het Klant Contact Centrum:
E: info@kro-ncrv.nl
T: 035-6726880