Etty Hillesum werd postuum beroemd na de publicatie van haar oorlogsdagboek.
Hoe komt het dat de woorden van deze joodse vrouw, die al meer dan 75 jaar geleden in Auschwitz is vermoord, nu nog zoveel mensen inspireert? De documentaire volgt de joods Israëlische Emma en de Palestijnse Dina, die samen, geraakt door het dagboek van Etty Hillesum, een vredesproject in Israël en de bezette gebieden zijn gestart. Aan de hand van korte fragmenten uit Etty’s dagboek hebben zij een kaartspel ontwikkeld die zij gebruiken bij Palestijnse en Israëlische groepsbijeenkomsten. De persoonlijke zoektocht van Etty Hillesum naar een leven zonder haat, resoneert op indringende wijze bij de bezoekers van deze bijeenkomsten die soms de hoop en een uitzicht op vrede allang verloren zijn. Als in Westerbork de namen van alle gedeporteerde joden worden voorgelezen, sluiten Emma en Dina zich aan bij een retraite van de Zen Peacemakers.
De Boeddhistische Blik: Het denkende hart van Etty Hillesum op zondag 4 juli om ca. 15.25 uur op NPO 2 (hh).
Meer informatie
Kijkers/luisteraars kunnen met vragen/opmerkingen terecht bij het Klant Contact Centrum:
E: info@kro-ncrv.nl
T: 035-6726880
De Boeddhistische Blik: Het denkende hart van Etty Hillesum
Fotograaf:
KRO-NCRV
Disclaimer
Op deze foto rusten auteursrechten. Deze foto mag niet worden verveelvoudigd, opgeslagen of openbaar gemaakt, in enige vorm of op welke wijze dan ook, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van KRO-NCRV en fotograaf.
Uitzondering op bovenstaand verbod, betreft zogenaamd promotioneel gebruik t.b.v. KRO-NCRV dan wel onze programma’s. Op voorwaarde dat er een relatie is met het betreffende programma/onderwerp, vermelding van de naam van de fotograaf plaats vindt én met inachtneming van het gestelde in artikel 25 Auteurswet, is het toegestaan om zonder nadere vergoeding gebruik te maken van de foto.
Downloaden
Door de foto te downloaden geeft u aan akkoord te zijn met bovengenoemde voorwaarden en deze te zullen naleven. De foto wordt in een apart scherm geopend. Kies bovenin dit scherm voor “bestand” en hierna “opslaan als”. Dit kan afwijken per webbrowser.
