Persbericht

De Ochtend van 4: Het Groot Nationaal Boekenweekontbijt live op NPO Radio 4

Datum: 11 mrt 2016 om 08:00

Schrijvers David van Reybrouck en Jessica Durlacher, correspondent Merlijn Schoonenboom en uitgever Christoph Buchwald zijn dit jaar de hoofdgasten tijdens het Groot Nationaal Boekenweekontbijt, op NPO Radio 4.

De klassieke zender strijkt op vrijdag 11 maart van 8.00 uur tot 12.00 uur neer in boekhandel Praamstra, in boekenstad Deventer. Margriet Vroomans en Ab Nieuwdorp presenteren een uitzending rondom het boekenweekthema ‘Duitsland, was ich noch zu sagen hätte...’.

De twee presentatoren praten met hun gasten over de mooiste Duitse boeken, het succes van Nederlandse auteurs in Duitsland, de Duitse taal, en de steeds weer veranderende verhouding tussen Nederland en Duitsland. De buurlanden en belangrijke handelspartners kennen door de jaren heen vaak een haat-liefdeverhouding. Schoonenboom schreef daarover in ‘Waarom we ineens van de Duitsers houden’. Ook in het werk van Durlacher komt de Duits-Nederlandse verhouding vaak terug. In de boekhandel klinkt verder veel Duitse muziek, variërend van Bach tot Weill en van Hildegard von Bingen tot Reinhard Mey. Er zijn optredens van Eva van Grinsven en Lars Niederstrasser (saxofoon), Daniel Kramer (piano), en Sabine Wüthrich (sopraan). Daarnaast speelt een strijkersensemble van musici uit het Orkest van het Oosten. Aan het eind van de uitzending maakt juryvoorzitter Paul Abels de winnaar bekend van de NPO BoekenweekSchrijfwedstrijd. Een beperkt aantal luisteraars van NPO Radio 4 kan aanwezig zijn bij de uitzending. Opgeven kan via info@radio4.nl

Het Groot Nationaal Boekenweekontbijt, vrijdag 11 maart van 8.00 uur tot 12.00 uur op NPO Radio 4.  

Meer informatie

Anusha Bruitzman

Programma

De ochtend van 4

Kijkers/luisteraars kunnen met vragen/opmerkingen terecht bij het Klant Contact Centrum:
E: info@kro-ncrv.nl
T: 035-6726880