Wie wordt de 18e winnaar van De slimste mens en opvolger van zanger Rob Kemps? Vanaf maandag 12 juli keert de succesvolle kennisquiz De slimste mens terug bij KRO-NCRV op NPO 2. Onder leiding van Philip Freriks en het kritisch oog van jurylid Maarten van Rossem gaan dagelijks drie prominente Nederlanders de strijd met elkaar aan.

In de eerste uitzending van dit 18e seizoen nemen cabaretier Bert Visscher, schrijfster en presentatrice Daphne Deckers en gastheer uit First Dates Sergio Vyent het tegen elkaar op. De kandidaten moeten weer het beste van zichzelf laten zien onder druk van de wegtikkende seconden. De slimste mens gaat niet alleen om de nodige kennis en algemene ontwikkeling, maar ook om associatief denken en strategisch spel. 

In dit nieuwe seizoen gaan wederom diverse cabaretiers, muzikanten, presentatoren en politici de strijd met elkaar aan om de eervolle titel van De slimste mens. Een aantal opvallende namen onder de kandidaten zijn dit seizoen: sportjournalist Barbara Barend, cabaretier Marc-Marie Huijbregts, fractievoorzitter VOLT Laurens Dassen, fractievoorzitter BoerBurgerBeweging Caroline van der Plas, presentator Dennis Weening, theaterpersoonlijkheid Ellen ten Damme en cabaretier Najib Amhali.

De slimste mens online 

Online kunnen kijkers extra foto’s en video’s vinden van De slimste mens en komen ze meer te weten over de kandidaten van dit seizoen. Via de social media kanalen is het ook mogelijk om zelf je kennis te testen in laagdrempelige quiz formats. De app van De slimste mens is helemaal vernieuwd. Door technische updates en aanpassingen aan de vormgeving is de spelervaring verbeterd. Met de update is de app helemaal klaar voor de meer dan 10 miljoen gespeelde potjes per jaar! De quiz is ook te spelen via de smart speaker. Start de spraakgestuurde quiz door tegen je Google Home of Google Assistent te zeggen: “praat met de slimste mens!” 

De slimste mens is een productie van Skyhigh TV.

De slimste mens, vanaf maandag 12 juli dagelijks om 20.40 uur te zien bij KRO-NCRV op NPO 2.

Website: deslimstemens.nl

Instagram: @deslimstemens_nl

Facebook: De slimste mens NL

Meer informatie

Irene van Noort

Programma

De slimste mens

Kijkers/luisteraars kunnen met vragen/opmerkingen terecht bij het Klant Contact Centrum:
E: info@kro-ncrv.nl
T: 035-6726880