The Passion krijgt voor de derde keer een vervolg metThe Passion Hemelvaart. Na de eerdere succesvolle Hemelvaart-edities in 2022 en 2023 willen KRO-NCRV en de Protestantse Kerk in Nederland samen met Kansfonds en Bartiméus Fonds de kijker kennis laten maken met het verhaal van Hemelvaart, het ultieme verhaal over vertrouwen. The Passion Hemelvaart is op donderdag 9 mei exclusief beschikbaar via NPO Start en op televisie te zien op vrijdag 10 mei om 20.30 uur bij KRO-NCRV op NPO 1. De uitzending is ook deze editie weer beschikbaar met audiodescriptie van Emmely de Wilt via de Earcatch-app.

Al sinds de middeleeuwen is Hemelvaartsdag een officieel erkende christelijke feestdag, al is de betekenis van deze dag lang niet bij iedereen bekend. Reden voor KRO-NCRV om in samenwerking met onder andere de Protestantse Kerk in Nederland ook in 2024 een nieuwe editie uit te zenden. De eerdere edities van The Passion Hemelvaart werden met veel enthousiasme ontvangen. Dit jaar is The Passion Hemelvaart al op donderdag 9 mei exclusief te zien op NPO Start.

The Passion Hemelvaart gaat door waar de paasvertelling in The Passion eindigt. Het vertelt het verhaal van Jezus die is opgestaan en aan zijn discipelen vraagt zijn werk voort te zetten. Op locaties wederom in Zeist en omstreken spelen zich de scenes af en klinken bekende muziekhits, die binnen de context van The Passion Hemelvaart een verrassende nieuwe lading krijgen. Dit jaar is er voor zowel Maria Magdalena, Petrus als voor de ongelovige Tomas een grote rol weggelegd. Gastrollen zijn er in deze editie voor RTL Nieuws-verslaggever Robbie Kammeijer en actrice Peggy Vrijens.

Net als met Pasen wil KRO-NCRV met The Passion Hemelvaart het verhaal van Hemelvaart uit de Bijbel voor iedereen in Nederland brengen: actueel en herkenbaar, met een diverse cast. De hoofdrolspelers die ook in deze editie weer meespelen zijn: William Spaaij (Jezus), Angela Schijf (Maria), Matteo van der Grijn (Petrus), Gaia Aikman (Maria Magdalena), Robbert Rodenburg (ongelovige Tomas) en verteller Kluun.

Directeur van de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland, Jurjen de Groot: "The Passion brengt het paasverhaal over het leven en de opstanding van Jezus dichtbij miljoenen Nederlanders. Met The Passion Hemelvaart geven we hier ook dit jaar een vervolg aan. Voordat Jezus terug naar de hemel gaat, zendt Hij eerst zijn discipelen uit. Hij geeft hen de opdracht om de wereld in te gaan. Dat is ook de kern van het verhaal dat we met The Passion Hemelvaart willen vertellen. Hoe donker het ook is, kijkend naar de situaties die spelen in de wereld, hebben wij de opdracht meegekregen om hoop en licht om ons heen te verspreiden."

Dit jaar worden The Passion en The Passion Hemelvaart mede mogelijk gemaakt door de Protestantse Kerk in Nederland, Bartiméus Fonds en Kansfonds en wordt geproduceerd door Mediawater.

The Passion Hemelvaart  is exclusief beschikbaar op donderdag 9 mei op NPO Start en wordt op vrijdag 10 mei uitgezonden om 20.30 uur bij KRO-NCRV op NPO 1. Dit i.v.m. het Eurovisiesongfestival dat wordt uitgezonden op Hemelvaartsdag. The Passion Hemelvaart is ook beschikbaar met audiodescriptie van Emmely de Wilt via de Earcatch-app.

Meer informatie

Anusha Bruitzman
Lisa Fluttert

Programma

The Passion

Kijkers/luisteraars kunnen met vragen/opmerkingen terecht bij het Klant Contact Centrum:
E: info@kro-ncrv.nl
T: 035-6726880