Persbericht

Finaleronde van De Ochtend van 4 Wake Up Call-wedstrijd

Datum: 20 nov 2015 om 07:00

Vanaf nu kan iedereen meestemmen in de Wake Up Call-wedstrijd van De Ochtend van 4, met als hoofdprijs de productie van heuse, klassieke ringtone. Op www.nporadio4.nl staan de vijf beste inzendingen. Publiek en luisteraars maken daaruit tot en met donderdag 19 november 12:00 uur een definitieve keuze.

Het dagelijkse ontbijtprogramma van KRO-NCRV op NPO Radio 4 bestaat vijf jaar. En wie jarig is, trakteert: De Ochtend van 4 geeft een klassieke ringtone cadeau, die iedereen gratis kan downloaden. Deze 'Wake Up Call' is het resultaat van een wedstrijd onder jonge componisten en musici.

Maar liefst 66 van hen bedachten een klassieke ringtone die past bij de ochtend. Zo kan iedereen de snerpende wekker op zijn telefoon vervangen door een aangename wektoon.

Uit de 66 inzendingen koos een jury van programmamakers er vijf. Dat zijn:  1. 'Sunrise', door Vincent Cox, componist en slagwerker. 2. 'Get out of your bed!', door Ivan Vukosavljevic, student compositie aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag. 3. '15 heel erg leuke seconden', door Freek Sluijs, componist en fagottist. 4. 'Het krieken der ontwaking', door Rick de Greef, student compositie Hogeschool voor de Kunsten Utrecht. 5. 'Time 4 (Waking up)', door Matteo Nicolin, student compositie Conservatorium van Amsterdam.

Muzieksamensteller en NRC-recensent Floris Don is voorzitter van de jury die de composities beoordeelde. Hij is verrast door het aantal inzendingen en door de kwaliteit ervan: “Er zat van alles tussen: van puur elektronisch tot groot symfonisch. Ik heb mini-symfonieën gehoord van nog geen vijftien seconden. Een verrijking van het ringtonerepertoire”, zegt hij daarover.

De definitieve winnaar wordt bekendgemaakt in de speciale jubileumuitzending van De Ochtend van 4. Die is te horen op vrijdag 20 november, van 7.00 uur tot 9.00 uur, op NPO Radio 4.

Meer informatie

Anusha Bruitzman

Programma

De ochtend van 4

Kijkers/luisteraars kunnen met vragen/opmerkingen terecht bij het Klant Contact Centrum:
E: info@kro-ncrv.nl
T: 035-6726880