Persbericht

Het Groot Nationaal Boekenweekontbijt op NPO Radio 4

Datum: 6 mrt 2015 om 08:00

Joost Zwagerman, Christine Otten, Jan Brokken, Simone van der Vlugt, Annejet van der Zijl en Bram Bakker zijn een paar van de schrijvers die aanschuiven bij het Groot Nationaal Boekenweekontbijt, op vrijdag 6 maart op NPO Radio 4. Ook Dimitri Verhulst is van de partij. Hij schreef dit jaar het Boekenweekgeschenk.

Margriet Vroomans en Hans Smit presenteren die dag een drie uur durende live-uitzending vanuit Boekhandel H. de Vries in Haarlem. Behalve een keur aan schrijvers is ook Daan van der Valk te gast, boekverkoper en één van de vaste boekrecensenten in KRO’s Ochtend van 4. Hij wandelt door zijn winkel en laat de luisteraar kennismaken met boeken die passen bij de Boekenweek.

En er is live-muziek die past bij het thema van de tachtigste Boekenweek. Dat is ‘waanzin’, onder het motto: Te gek voor woorden. Te gast zijn het Van Baerle Trio, het Amstel Quartet, het Pravidata Tango Strinq quartet en pianist Svjatoslav Presnyakov.

Een groot deel van de muziek is ingestuurd door de luisteraars van Radio 4. Die gingen op zoek naar hun favoriete muziek van waanzinnige, getormenteerde of geniale componisten en musici. En dat levert mooie verhalen op.

Het Groot Nationaal Boekenweekontbijt, vrijdag 6 maart van 08.00 uur tot 11.00 uur, op NPO Radio 4

Meer informatie

Anusha Bruitzman

Programma

De ochtend van 4

Kijkers/luisteraars kunnen met vragen/opmerkingen terecht bij het Klant Contact Centrum:
E: info@kro-ncrv.nl
T: 035-6726880