Persbericht

De Vlaamse film- en televisieregisseur Nathalie Basteyns regisseerde verschillende dramaseries voor de Belgische televisie. Maar in de driedelige documentaireserie Mirakel n°71, die vanaf woensdag 10 april te zien is op NPO 2, is zijzelf het onderwerp. 

Tien jaar geleden kreeg Nathalie de diagnose MS (Multiple Sclerose): een ongeneeslijke en chronische ziekte die het centrale zenuwstelsel aantast. Ze zit ondertussen al acht jaar in een rolstoel en heeft het daar helemaal mee gehad. Ze wil weer kunnen lopen en droomt van een mirakel. Samen met de bekende Vlaamse fotografe Lieve Blancquaert en haar vaste verpleger Gustave Dikumueni gaat Nathalie in Lourdes op zoek naar een wonder. In deze Franse stad zijn al 70 mirakels gebeurd die erkend zijn door de katholieke kerk. Nathalie wil nummer 71 op haar naam kunnen schrijven.

Mirakel n°71 gaat over het concrete verhaal van Nathalie, haar ziekte MS en haar hoop op een mirakel, maar is ook een zoektocht in de wereld van ons brein, de wetenschap en het geloof. Nathalie ontmoet wetenschappers, gelovigen, ervaringsdeskundigen en sceptici die haar elk vanuit hun expertise helpen met haar zoektocht naar een mirakel. De documentaireserie is een verhaal van hoop, geloof en liefde voor iedereen die wel eens droomt van een mirakel. 

Mirakel n°71, vanaf woensdag 10 april bij KRO-NCRV op NPO 2 om 22.18 uur.

Kijkers/luisteraars kunnen met vragen/opmerkingen terecht bij het Klant Contact Centrum:
E: info@kro-ncrv.nl
T: 035-6726880