Persbericht

Jaarlijkse Gedichtendag bij radioprogramma De Ochtend van 4

Datum: 31 jan 2019 om 07:00

Tsead Bruinja

De Ochtend van 4, NPO Radio 4, staat op donderdag 31 januari weer helemaal in het teken van poëzie. Op de jaarlijkse Gedichtendag is de nieuwe Dichter des Vaderlands te gast: Tsead Bruinja. Hij leest samen met Margriet Vroomans voor uit zijn eigen werk, en uit dat van andere bekende en onbekende dichters.

‘Vrijheid’ is dit jaar het thema van de Poëzieweek. Vrijheid is kwetsbaar en niet vanzelfsprekend. Daarom moet zij gevierd worden, vinden de initiatiefnemers van de Poëzieweek. Vrijheid gaat over vrij zijn van bezetters maar ook over je vrij voelen als individu. En hier vrij over kunnen denken.

Tsead Bruinja is de komende twee jaar Dichter des Vaderlands. Hij schrijft bij actuele aanleidingen gedichten, en treedt op als ambassadeur voor de poëzie. Bruinja is daarnaast bekend van zijn werk voor kranten en radio. Hij schrijft zijn gedichten in zowel het Nederlands als in het Fries.

Tijdens de uitzending klinkt er tussen 7.00 en 9.00 bij diverse gedichten live-muziek, van pianist Jacobus den Herder en cellist Marcus van den Munckhof. Een beperkt aantal luisteraars kan daarbij aanwezig zijn, in het Radiohuis in Hilversum.

Gedichtendag in De Ochtend van 4: donderdag 31 januari van 7.00 uur tot 9.00 uur op NPO Radio 4.

Meer informatie

Anusha Bruitzman

Programma

De ochtend van 4

Kijkers/luisteraars kunnen met vragen/opmerkingen terecht bij het Klant Contact Centrum:
E: info@kro-ncrv.nl
T: 035-6726880