Persbericht

Jamai verteller in jeugdpodcast Raas en de basketbal

Datum: 5 jul 2021 om 08:00

Maandag 5 juli lanceren KRO-NCRV, NPO Zapp en NPO Radio 4 de jeugdpodcast Raas en de basketbal. Jamai Loman is de verteller van dit avontuur vol humor en spanning, waarin kinderen verrast zullen worden door de mix van klassieke muziek en een eigentijds verhaal. Geïnspireerd op het klassieke sprookjesverhaal Peter en de Wolf schreef toneelschrijver Jibbe Willems een spannend verhaal over Raas die zijn basketbal tijdens het spelen in een tram ziet verdwijnen. In drie delen gaat Raas met rat, reiger, zwaan, vissen en hengelaars op zoek naar zijn basketbal.

Verteller Jamai Loman: "Als je houdt van een spannend verhaal, van mooie muziek en van humor dan is het zeker de moeite waard om hier met je kinderen naar te luisteren".

Klassiek componist voor onder andere het Koninklijk Concertgebouworkest Bram Kortekaas brengt met klassieke en eigentijdse instrumenten de personages muzikaal tot leven. Hiervoor heeft hij een 7-koppig gelegenheids-ensemble samengesteld, bestaande uit: Irene Kok (cello), Annemiek de Bruin (klarinet), Laurens de Man (piano), Dominique Vleeshouwers (slagwerk), Çisem Özkurt (viool), Marijn Migchielsen (trombone) en Inge Ariesen (hobo). De illustratie is gemaakt door Floor Rieder, winnares van het Zilveren en Gouden Penseel.

Raas en de basketbal, een podcast van KRO-NCRV, NPO Zapp, NPO Radio 4 , gemaakt met steun van het NPO Cultuurfonds, is vanaf maandag 5 juli te beluisteren via de kanalen van NPO Zapp, NPO Radio 4 en alle bekende podcastkanalen.

Raas en de basketbal

Deze browser wordt door Spotify helaas niet ondersteund. Probeer het in een andere browser of download Spotify voor desktop.

Programma

Raas en de Basketbal

Kijkers/luisteraars kunnen met vragen/opmerkingen terecht bij het Klant Contact Centrum:
E: info@kro-ncrv.nl
T: 035-6726880