De nieuwe spannende Zapp Detective van KRO-NCRV geeft kinderen een kijkje in de wereld van influencers. Een kleine groep van tien, zeer invloedrijke influencers blijkt te bepalen wie en wat er trending is op sociale media. Een spannend verrassend kijkje achter de online wereld van YouTubers, Instagrammers, Zappers en TikTokkers. Kijkers speuren online én live mee naar de leden van dit Geheime Genootschap en naar een Bad Guy die het op de leden heeft voorzien. De serie is wekelijks op vrijdag om 15.00 uur te zien op het YouTube-kanaal van Zapp en op zaterdag om 9.25 uur bij KRO-NCRV op NPO Zapp.

Het Geheime Genootschap is met veel mysterie omgeven. Een kleine groep van tien, zeer invloedrijke influencers bepaalt wie en wat er trending is op sociale media. Zo wordt de hele online wereld door deze exclusieve club beïnvloed. Ze zijn verantwoordelijk voor alles wat hun doelgroep gaat volgen, liken, kijken en bestellen. Niemand is op de hoogte van dit Geheime Genootschap, de leden mogen zelfs niet van elkaar weten wie er lid is. Alleen de leider van de groep weet het. Vermomd, diep onder de grond en alleen bereikbaar door een ingebouwde chip, wordt wekelijks de koers uitgezet. Maar er is iemand achter het geheim van het Geheime Genootschap gekomen en deze Bad Guy probeert op afstand de leden stuk voor stuk uit te schakelen. 

Aan de kijkers de taak om te achterhalen wie er in dit Geheime Genootschap zitten en wie de Bad Guy is. Via een livestream met de leider van het Geheime Genootschap kunnen kijkers belangrijke informatie over het Genootschap achterhalen. Daarnaast krijgen zij wekelijks extra hints via het Instagram-kanaal van NPO Zapp. Op vrijdag 26 februari is de ontknoping van de serie live op YouTube te volgen. In een exclusieve aflevering met backstage beelden, doen de deelnemende influencers een boekje open over wat invloed precies is en verklappen zij door wie zij zelf worden beïnvloed. Deze video over mediawijsheid verschijnt op 5 maart op het YouTube-kanaal van NPO Zapp. 

Zapp Detective: het Geheime Genootschap, vanaf vrijdag 8 januari om 15.00 uur wekelijks op het YouTube-kanaal van NPO Zapp en vanaf zaterdag 9 januari wekelijks om 9.25 uur te zien bij KRO-NCRV op NPO Zapp.

Kijkers/luisteraars kunnen met vragen/opmerkingen terecht bij het Klant Contact Centrum:
E: info@kro-ncrv.nl
T: 035-6726880