Acht Zappers zijn een weekend weg, maar dan gaat het mis. Een van de Zappers wordt vermoord. Dit is het begin van Zapp Detective, dé spannende, interactieve serie waarbij kinderen online én live meespeuren naar de dader om samen met de rechercheur het mysterie op te lossen. Wekelijks op vrijdag om 15.00 uur te zien op het YouTube kanaal van Zapp en op zaterdag om 09.20 uur op NPO Zapp.

De rechercheur is na de moord snel ter plaatse en er vindt een forensisch onderzoek plaats. Zeven Zappers zijn verdachten en moeten bij het landhuis blijven, totdat de rechercheur het onderzoek heeft afgerond. Elke week bewijst de rechercheur dat er een Zapper onschuldig is. Deze Zapper mag het landgoed dan verlaten. Zapp Detective is een wekelijkse afvalrace tot de dader ontmaskerd wordt. De rol van De rechercheur is in handen van Loek Peters. De acht Zappers zijn Soscha Duysker, Janouk Kelderman en Habtamu de Hoop van Het Klokhuis, Bruno Prent van SpangaS, Anne Appelo van Kinderen voor Kinderen, Daan Boom en Tim Senders van Betreden Op Eigen Risico en Niek Roozen van Brugklas.

De nieuwe spannende Zapp Detective van KRO-NCRV daagt kinderen uit om de moord op een bekend Zappgezicht op te lossen, samen met de rechercheur. Met de hashtag #hebjijdeskills kunnen kinderen online een test maken om te kijken of zij ‘de skills’ hebben om te helpen. Via social media worden extra aanwijzingen van de rechercheur vrijgegeven én kinderen krijgen de unieke kans om live via Instagram en YouTube de verdachte te verhoren die zij willen.

Zapp Detective, vanaf vrijdag 10 januari om 15.00 uur wekelijks op het YouTube kanaal van NPO Zapp en vanaf zaterdag 11 januari wekelijks om 9.20 uur te zien op NPO Zapp.

Kijkers/luisteraars kunnen met vragen/opmerkingen terecht bij het Klant Contact Centrum:
E: info@kro-ncrv.nl
T: 035-6726880