KRO-NCRV presenteert een nieuwe en spannende reeks van Zapp detective: Politie alert. Hierin schakelt presentator Hamza Othman de hulp in van kinderen om belangrijke crimezaken te helpen oplossen. Een vaste rechercheur staat de presentator bij. Naast deze serie lanceert de Zapp detective: Politie alert dit seizoen ook een aanvullende podcast. Daarin gaat de non-binaire acteur, activist en drag king Thorn de Vries op zoek naar de moordenaar, maar de moordenaar gaat ook op zoek naar Thorn…

Tijdens de eerste aflevering komt er een schokkend bericht binnen. De populaire YouTuber Ties Granzier blijkt in zijn huis te zijn omgebracht. Op zijn lijf vindt de politie een brandmerk van een dode vis met een mes erin.

Zapp detective: Politie alert, schakelt alle kijkers in om mee te speuren naar de moordenaar, want Ties is niet het enige slachtoffer. Ook andere Zappers en YouTubers kregen voorafgaand aan deze serie een dode vis toegestuurd. Voordat ze enig idee hadden wat dit betekende, lieten zij het eerst op sociale media zien. Nu blijkt dat dit een waarschuwing is voor moord en zullen er meerdere slachtoffers vallen én op verschillende manieren worden vermoord. Maar wat is hun overeenkomst? Waarom zijn zij juist het slachtoffer?

Zapp detective: Politie alert, is vanaf vrijdag 31 december 2021 om 15.00 uur wekelijks te zien op het YouTube-kanaal van NPO Zapp en vanaf zondag 2 januari 2022 wekelijks om 17.10 uur te zien bij KRO-NCRV op NPO Zapp.

Vanaf woensdag 5 januari 2022 start de podcast: Zapp Detective om 14.00 via Zappdetective.nl.  

Daarnaast is er op maandag 3 januari, donderdag 20 januari en donderdag 3 februari om 17.00 uur ook een extra livestream op YouTube. Daar wordt extra informatie gegeven over deze vismoordenzaak. Bij de laatste livestream kunnen kinderen vragen stellen aan de rechercheur.

Kijkers/luisteraars kunnen met vragen/opmerkingen terecht bij het Klant Contact Centrum:
E: info@kro-ncrv.nl
T: 035-6726880