Persbericht

In de nieuwe podcast De oplossers (KRO-NCRV en NPO Radio 1) gaat Klaas van Kruistum samen met wetenschapsjournalisten Michiel Hulshof en Claire van der Meer op zoek naar oplossingen voor urgente maatschappelijke problemen. Wat doen we aan het huizentekort? En hoe dringen we ondermijnende criminaliteit terug?

De politiek en maatschappij staan voor grote uitdagingen. Belangrijke dossiers liggen te verfstoffen en sommige vraagstukken lijken zelfs onoplosbaar. Aan meningen geen gebrek, maar hoe zit het met oplossingen? Presentator Klaas van Kruistum gaat in De Oplossers op zoek naar de beste en meest originele ideeën om die problemen aan te pakken.

Wekelijks stuurt de presentator wetenschapsjournalisten Michiel Hulshof (Tertium) en Claire van der Meer (Universiteit van Nederland) op pad met een complex probleem. Van klimaat tot de arbeidsmarkt en zelfs het volgende ‘maanproject’. Zij gaan langs bij de beste Nederlandse wetenschappers, terwijl Klaas het onderwerp verder in kaart brengt. Wie komt met het beste idee terug?

In de eerste aflevering gaan De oplossers op zoek naar het beste strijdplan tegen ondermijnende criminaliteit. “Het liefst had ik een andere vraag gesteld hierbij. Namelijk: hoe stoppen we het?”, vertelt podcastmaker Klaas van Kruistum. “Maar we willen graag realistisch blijven en met échte oplossingen komen.”

Ligt het antwoord bij hoger straffen? Meer investeren in politie en OM? Stoppen met het gedogen van drugsgebruik? Je hoort het in de eerste aflevering van De oplossers. Vanaf nu wekelijks in alle podcastapps en de app van NPO Radio 1.

Luister hier de eerste aflevering van de nieuwe podcast De oplossers (KRO-NCRV en NPO Radio 1): #1 Criminaliteit.

Kijkers/luisteraars kunnen met vragen/opmerkingen terecht bij het Klant Contact Centrum:
E: info@kro-ncrv.nl
T: 035-6726880