Katy en de gestolen kippen is een nieuwe avontuurlijke en komische kleuterdramaserie van KRO-NCRV. In de vijfdelige reeks volgen we de zevenjarige Katy (Maggy Mooren) die op de kippen van haar oma (Annet Malherbe) mag passen. Helaas gaat het mis, want behalve een ei, verdwijnen ook de twee lievelingskippen van oma. Katy is niet bang aangelegd en start een zoektocht naar de kippen en het ei. Katy en de gestolen kippen is vanaf maandag 31 oktober te zien bij KRO-NCRV op NPO Zappelin.

Avontuurlijk verhaal met komische momenten
Katy heeft geen tijd te verliezen en zodoende probeert ze uit de klas te ontsnappen om de zoektocht te starten. Samen met vriendin Lucy (Ródae Valentijn) ontdekken ze sporen in het bos, leren ze wat een bunzing is en komen ze oog in oog te staan met de kraai én met de nieuwe buurjongen Boy (Brin Orij). Deze kleuterserie van KRO-NCRV speelt zich volledig af op en rond een kippenprieel op een boerderij in Drenthe midden in de natuur. De serie is gemaakt met veel zorg en aandacht voor dieren. Doordat het verhaal volledig wordt verteld vanuit een kinderperspectief, ontstaan komische momenten tussen Katy en de volwassen mensen om haar heen. De serie is daarom niet alleen geschikt voor kinderen, maar ook voor hun (groot)ouders.

Sabri Saad el Hamus vertolkt als opa Niek één van de hoofdrollen: Vanaf het moment dat ik deze rol aangeboden kreeg en het script las, viel ik voor de liefde die deze serie uitsprak! Eerst de woorden en het verhaal op papier. Daarna, tijdens het draaien, kreeg die liefde vakmanschap om tot uiting te komen in een juweeltje van een serie!”.

Première op Cinekid Festival 2022
Op 15 oktober 2022 gaat Katy en de gestolen kippen in première op Cinekid Festival 2022. De castleden, waaronder hoofdrolspeelsters Maggy Mooren (Katy), Ródae Valentijn (Lucy), Sabri Saad el Hamus (opa), Elbert Smelt (vader) en de drie kippen Toosje, Betje en Bea, zullen hierbij aanwezig zijn.

Katy en de gestolen kippen wordt geproduceerd door Annemarie Mooren Productions in samenwerking met KRO-NCRV. Het scenario en de regie zijn ook in handen van Annemarie Mooren.

Katy en de gestolen kippen, vanaf maandag 31 oktober elke dag rond 08:10 uur bij KRO-NCRV op NPO Zappelin of online via NPO Start.

Meer informatie

Irene van Noort

Programma

Katy en de gestolen kippen

Kijkers/luisteraars kunnen met vragen/opmerkingen terecht bij het Klant Contact Centrum:
E: info@kro-ncrv.nl
T: 035-6726880