Persbericht

In de zesdelige KRO-NCRV realityserie Ruba! deelt de ambitieuze beauty- en fashion influencer Ruba Zai (30) niet alleen haar unieke stijl, maar ook intieme momenten met haar echtgenoot Jalil, die wanneer Ruba de wereld over reist voor haar werk, thuis de zorg voor de kinderen op zich neemt. We krijgen een glimp van de glitz en glam uit het leven van een succesvolle online influencer en ondernemer. Ook zien we in de serie hoe Ruba en haar familie met veel liefde de zorg voor hun dementerende vader op zich nemen en het verdriet dat dit met zich meebrengt. Het islamitische geloof is een belangrijk onderdeel in Ruba’s leven en biedt haar en haar gezin houvast, maar zorgt in haar werk er soms ook voor dat ze te maken krijgt met negatieve reacties. Hoe combineert Ruba haar drukke agenda, met het moederschap, haar rol als echtgenote en dochter van een zieke vader? 

“Ik ben heel blij dat ik door de jaren heen, en nog steeds, zoveel vrouwen kan inspireren. Ik hou van werken en mijn creativiteit moet altijd ergens heen. Een project, een campagne, een nieuwe doel in het leven, maar ook mijn familie is ALLES voor mij. Het is soms een struggle als online ondernemer om de balans te vinden tussen werk en mijn privéleven. Vooral omdat zoveel van mijn werk overvloeit in mijn privéleven en vice versa.” - Ruba Zai

Over Ruba Zai
De Rotterdamse influencer en ondernemer Ruba is bekend geworden als vlogger met het maken van hijab-tutorials op haar YouTube kanaal. Vooral in West-Europa, de Verenigde Staten en in het Midden-Oosten is Ruba razend populair. Met inmiddels meer dan 1 miljoen volgers is ze een grote ster op social media. Zo groot dat ze in ze in 2017 het gezicht werd van de hijab-collectie van het luxe Italiaanse modemerk Dolce & Gabbana en het eerste model in heel Europa werd dat met een hijab op de cover van de Nederlandse Cosmopolitan stond.

Ruba! is geproduceerd door NewBe in samenwerking met KRO-NCRV.

Ruba!, vanaf woensdag 28 februari wekelijks te zien bij KRO-NCRV op NPO Start en bingeable op NPO Plus.

Kijkers/luisteraars kunnen met vragen/opmerkingen terecht bij het Klant Contact Centrum:
E: info@kro-ncrv.nl
T: 035-6726880