KRO-NCRV volgt Boer Ayoub in droom van eigen boerderij in Nederland

Datum: 21 dec 2021 om 20:25

Boer Ayoub, de enige Marokkaanse boer in Nederland wil niets liever dan een eigen boerderij in Nederland runnen en werkt daarom al sinds zijn veertiende op diverse melkveehouderijen om ervaring op te doen. In de zesdelige-serie deelt de 23-jarige Ayoub zijn passie voor het boerenleven, liefde voor de koeien en zien we hoe Ayoub zijn droom probeert waar te maken. Vanaf dinsdag 21 december is Boer Ayoub te zien bij KRO-NCRV op NPO 3 om 20.25 uur. 

KRO-NCRV laat in de zesdelige serie zien hoe een jonge gepassioneerde boer zijn droom wil waarmaken, wat er bij komt kijken en of er in deze tijd in Nederland nog ruimte is om te kunnen boeren. Peter Kuipers, directievoorzitter KRO-NCRV: “De gedrevenheid en het enthousiasme van Ayoub zijn aanstekelijk. In een tijd waarin boeren het zwaar hebben, is het belangrijk om te laten zien dat deze jonge vent, niets liever wil dan letterlijk met zijn voeten in de klei staan.”

Tegen de stroom in dromen najagen
Ayoub Louihrani uit Amsterdam-Oost is de enige Marokkaanse boer in Nederland. In tegenstelling tot veel van zijn leeftijdsgenoten koos Ayoub niet voor de richting sport of ICT, maar besloot hij een agrarische opleiding te volgen. En na zijn stage wist hij het zeker, hij wilde met koeien werken en boer worden! Hij rondde zijn opleiding met succes af en inmiddels werkt Ayoub al een aantal jaar als loonwerker in de melkveehouderij. En nu gaat hij zijn grote droom achterna: een eigen melkveehouderij. In Boer Ayoub volgt KRO-NCRV de sympathieke boer in zijn verrassende zoektocht naar zijn ideale boerderij. Wat drijft en motiveert hem om tegen de stroom in zijn droom na te jagen? Hoe combineert hij zijn uit de hand gelopen hobby’s als boksen en muziek maken met een wekker die elke ochtend om 05:00 gaat? Ayoub wil de boerderij en de mensen uit de stad dichterbij elkaar brengen. Dat doet hij door mensen uit de stad naar de boerderij te halen en te laten ervaren hoe dat leven is. Enkele gasten zijn Kalvijn, Vjeze Fur en een groep jong volwassenen met een afstand tot de arbeidsmarkt. De serie biedt een verrassend inkijkje in het leven van een van de meest in het oog springende, volgende generatie melkveehouders van Nederland.

Passie voor het boerenleven
Ayoub heeft veel ideeën, vaak verrassend en verre van standaard. Op geheel eigen wijze weegt hij de plussen en minnen en onderzoekt hij wat er allemaal nodig is voor een eigen boerderij. Eenvoudig is het niet, zeker als je op zo’n jonge leeftijd zonder een familiebedrijf een veehouderij wilt starten. Toch laat de jonge boer zich niet uit het veld slaan na een afwijzing en staat zijn passie voor het boerenleven op nummer 1. “Als de koeien het goed hebben, gaat het met mij ook goed. Die drive moet je als boer wel hebben, want het valt niet mee om boer te zijn in Nederland met alle regels die er zijn. Je moet echt hart hebben voor je dieren, anders red je het niet. 

Boer Ayoub, vanaf dinsdag 21 december om 20.25 uur bij KRO-NCRV op NPO 3. De tweede aflevering op dinsdag 28 december wordt i.v.m. feestdagenprogrammering doorgeschoven naar dinsdag 4 januari.

Meer informatie

Anusha Bruitzman

Programma

Boer Ayoub

Kijkers/luisteraars kunnen met vragen/opmerkingen terecht bij het Klant Contact Centrum:
E: info@kro-ncrv.nl
T: 035-6726880