Het herriehofje is een nieuwe kleurrijke kleuterdramaserie van KRO-NCRV en Lemming Film. In de tiendelige reeks worden de avonturen van zes kleuters gevolgd. Ze wonen samen met een bonte verzameling van bewoners in Het herriehofje. In dit hofje is het altijd gezellig en rumoerig. KRO-NCRV vindt deze dramaserie voor kleuters belangrijk, omdat jonge kijkers zich graag spiegelen aan leeftijdgenoten. Ingewikkelde gevoelens worden dankzij de hoofdpersonages in Het herriehofje bespreekbaar gemaakt: van heimwee tot verliefd zijn en van eenzaamheid tot bang zijn in het donkerIn elke aflevering staat een ander herkenbaar thema voor kleuters centraal. Aanstaande maandag 18 april om 8.05 uur is de eerste aflevering te zien op NPO Zappelin en NPO Start. Via NPO Plus zijn de eerste vijf afleveringen direct te zien.

Waldemar Torenstra vertolkt één van de hoofdrollen in de serie: “Het herriehofje is een hofje waar ikzelf in elk geval graag opgegroeid zou zijn: vrolijk, kleurrijk en fantasievol. De serie wordt vanuit een kinderperspectief verteld, waardoor iedereen die kijkt zich weer een beetje extra ‘kind' voelt!”. Arjan Ederveen vertolkt de rol van meneer Wolf – de nieuwste bewoner van het hofje – en bestempelt de afleveringen als “vuurwerk van kleur en kinderenergie”. Daarnaast hebben ook Esmée van Kampen, Murth Mossel, Matteo van der Grijn, Leona Philippo, Eva Van der Gucht en Henriëtte Tol een rol in de kleuterserie.

Afleveringen

Aflevering 1: Samen alleen  

Meneer Wolf komt in Het herriehofje wonen. Hiba en Matteo willen de nieuwe bewoner verwelkomen, maar Meneer Wolf is liever alleen. Hiba probeert het uit: alleen zijn. Maar dat is nog best lastig. 

Aflevering 2: Slagroomtoeten 

Jessie en Abel maken een toetje voor de Hofjeshap. Als het resultaat niet helemaal gelukt lijkt, wil Jessie het opgeven. Maar dan bedenkt ze dat er al een prima toetje in de koelkast staat. 

Aflevering 3: Nachtdieren 

Abel blijft bij Matteo logeren. Om te bewijzen dat ze allebei niet bang zijn in het donker, besluiten ze op nachtelijk avontuur te gaan in het hofje. 

Aflevering 4: Verliefde verhalen 

Asha vraagt zich af of ze misschien verliefd is op Matteo. Maar wat is verliefd zijn eigenlijk? Asha vraagt haar grote zus Ayana om advies. Ook de oma van Hiba heeft veel over het onderwerp te vertellen. Héél erg veel. 

Aflevering 5: Jarig zonder verjaardag 

Hiba ontdekt dat Meneer Wolf jarig is, maar zijn verjaardag niet wil vieren. Ze organiseert een verrassingsfeestje voor hem. Meneer Wolf zijn reactie is alleen anders dan Hiba had verwacht. 

Aflevering 6: Met zonder mama 

Hiba mist haar moeder die in India is en denkt dat niemand zonder moeder kan. Ze vraagt of ze één van de twee moeders van Matteo mag lenen. En ze leert van Abel en Meneer Wolf dat er ook andere soorten moeders zijn. 

Aflevering 7: Heimwee 

Als Romy bij Asha gaat logeren krijgt ze ’s avonds een raar gevoel in haar buik. Anando denkt dat ze last heeft van heimwee. Romy heeft een goede oplossing voor dit probleem. 

Aflevering 8: Dipdag 

Jessie heeft vandaag geen zin, nergens in. Ze probeert van alles, maar alles is stom. Haar vader denkt dat Jessie een dipdag heeft. Samen besluiten ze te ‘bankhangen’. Zo is een dipdag eigenlijk heel gezellig! 

Aflevering 9: Herinneringen 

Abel is zijn doekje kwijt. Met z’n allen doorzoeken ze het hofje, maar Lapje is nergens te vinden. Abel geeft het op. Lapje zal een mooie herinnering worden. Maar dan gebeurt er toch een wonder. 

Aflevering 10: Verrassing 

Matteo verveelt zich en besluit een flamenco les voor het hele hofje te organiseren. Als iedereen is opgetrommeld en Matteo klaar staat, wordt het hofje overvallen door twee verrassingen.  

Het herriehofje is een productie van Lemming Film in samenwerking met KRO-NCRV. De regie is in handen van Meikeminne Clinckspoor en de scenario’s zijn geschreven door Saar Ponsioen. De serie is mede tot stand gekomen met steun van het NPO fonds.

Het herriehofje, vanaf maandag 18 april elke werkdag om 08.05 uur bij KRO-NCRV op NPO Zappelin en op NPO Start

Meer informatie

Irene van Noort

Programma

Het herriehofje

Kijkers/luisteraars kunnen met vragen/opmerkingen terecht bij het Klant Contact Centrum:
E: info@kro-ncrv.nl
T: 035-6726880