Persbericht

KRO Puberruil Zapp VIPZ: Alternatieve Jazz ruilt met wijze Mara

Datum: 2 jan 2015 om 17:30

In deze laatste uitzending van KRO Puberruil Zapp VIPZ (vrijdag 2 januari, 17.30 uur, NPO 3) ruilt de muzikale Jazz, dochter van JB Meijers gitarist van De Dijk en de The Common Linnets, met de wijze Mara, dochter van Tweede Kamerfractielid van de SP Sharon Gesthuizen.

Mara woont samen met haar moeder Sharon in een groot appartement in het centrum van Den Haag. Haar ouders zijn gescheiden, maar gelukkig is het contact nog goed. Mara’s moeder is Sharon Gesthuizen, een bekende politica die voor de Socialistische Partij in de Tweede Kamer zit. Deze powervrouw maakt zich vooral hard voor zaken als asiel- en immigratiebeleid en justitie. Door de grote kennis van haar moeder gaat Mara een maatschappelijke discussie niet uit de weg. Samen eten ze vaak een hapje in het Kamerrestaurant. Dan staat Mara oog in oog met bekende ministers, staatssecretarissen en politici met wie ze graag een babbeltje maakt. Deze bedachtzame meid leidt een veilig leventje en is dol op haar moeder. Samen hebben ze al talloze oorbellen in de vorm van taartpunten en donuts gemaakt en  zoeken ze graag de hoogte op in een klimhal. Ook kan Mara al een aardig liedje spelen op haar gitaar en zet ze met veel bravoure een toneelstuk in elkaar met haar vriendinnen. 

De alternatieve Jazz woont samen met haar muzikale vader en moeder in een benedenwoning in Amsterdam. Haar vader, JB Meijers is muzikant en tekstschrijver. JB schittert voor volle zalen als gitarist en zanger aan Ilse DeLange’s zijde met de Common Linnets. Muziek is er bij Jazz met de paplepel ingegoten. Zo speelt ze zelf ook basgitaar in Tidal Wave, een bandje dat ze samen met haar vriendinnen heeft opgericht. Verder houdt de excentrieke Jazz van de Japanse cultuur en costume play. Ze gaat maar al te graag met vrienden uit het hele land naar zogeheten Anime conferenties in corsetten, op hoge hakken en met blauwe pruiken op. Jazz heeft al menig concertzaal gezien. Paradiso is op loopafstand en als haar vader moet spelen staat ze eerste rang en vangt ze hem backstage op.

Hoe zal de wijze Mara het vinden om in het rock-‘n-rollgezin van Jazz terecht te komen? Ruilt ze haar oorbellen en jurkjes in voor Japanse kostuums? Wat vindt Jazz van het veilige leven van Mara? Is ze op de hoogte van de politiek en weet ze haar weg te vinden op het Binnenhof?  

Kijk vrijdag 2 januari naar KRO Puberruil Zapp VIPZ om 17.30 uur op NPO 3.

 

Kijkers/luisteraars kunnen met vragen/opmerkingen terecht bij het Klant Contact Centrum:
E: info@kro-ncrv.nl
T: 035-6726880