KRO Spoorloos Extra: Vader met twee gezichten

Datum: 22 jun 2015 om 21:15

In oktober 2014 ging voor Peter een lang gekoesterde wens in vervulling: voor de eerste keer in zijn leven stond hij oog in oog met zijn Marokkaanse vader Mustafa. In een extra aflevering van KRO Spoorloos blikt hij terug op zijn verhaal.

De Nederlandse moeder van Peter ontmoette Mustafa ooit in een cultureel centrum voor gastarbeiders in Veenendaal. Er ontstond een serieuze relatie die jarenlang standhield. De moeder van Peter was vast van plan met de Marokkaan te trouwen, maar het liep anders omdat Mustafa introk bij een oude liefde.

Toen Mustafa van Spoorloos te horen kreeg dat Peter hem zocht, reageerde hij zeer enthousiast. Hij beweerde dat het niet tot een huwelijk met de moeder van Peter was gekomen omdat haar ouders daar fel op tegen waren.

Mustafa kwam vanuit Marokko naar Nederland om zijn zoon te ontmoeten. Peter bracht een paar dagen door met zijn Marokkaanse vader. Omdat het heel erg leek te klikken tussen vader en zoon, ging Peter ook meteen in op de uitnodiging van Mustafa om een keer naar Casablanca te komen. Op bezoek in Marokko leerde Peter zijn vader helaas van een andere kant kennen.KRO Spoorloos Extra: maandag 22 juni, 21.15 uur op NPO 1

Meer informatie

Michel Boll

Programma

Spoorloos

Kijkers/luisteraars kunnen met vragen/opmerkingen terecht bij het Klant Contact Centrum:
E: info@kro-ncrv.nl
T: 035-6726880