In deze aflevering van Spoorloos (maandag, 5 januari, 21.15 uur, NPO 1) het verhaal van de zussen Kim en Dayna. Zij waren nog maar tieners toen ze hun ouders verloren. Het was niet de eerste keer in hun leven dat ze hun vader en moeder kwijtraakten.

Kim en Dayna groeiden op in Nederland, maar hun eerste wiegje stond in Zuid-Korea. De meisjes waren nog peuters toen hun ouders uit elkaar gingen. Hun moeder vertrok met onbekende bestemming, en hun vader stond er alleen voor. Omdat hun Koreaanse vader geen werk had, bracht hij zijn kinderen onder bij zijn ouders. Die besloten op hun beurt de twee meisjes onder te brengen in een kindertehuis. Kim en Dayna werden uiteindelijk geadopteerd door een Nederlands echtpaar.

De zusjes werden hier liefdevol grootgebracht, maar in het begin van hun tienertijd overleed hun adoptiemoeder. Een paar jaar later stierf volkomen onverwacht ook hun vader. Kim en Dayna hebben het altijd moeilijk gevonden om te aanvaarden dat ze twee keer in hun leven een vader en een moeder zijn verloren.

Hun Nederlandse ouders zijn ze voorgoed zijn kwijtgeraakt, maar de Koreaanse vader en moeder zijn wellicht nog te traceren. Derk Bolt reisde naar Zuid-Korea in de hoop Kim en Dayna een vader en moeder terug te geven.

KRO Spoorloos, maandag 5 januari, 21.15 uur, NPO 1

Meer informatie

Michel Boll

Programma

Spoorloos

Kijkers/luisteraars kunnen met vragen/opmerkingen terecht bij het Klant Contact Centrum:
E: info@kro-ncrv.nl
T: 035-6726880