Persbericht

Liefdesverklaringen aan de Nederlandse taal in De Taalstaat

Datum: 4 jan 2020 om 11:00

Het NPO 1-radioprogramma De Taalstaat laat vanaf 4 januari liefdesverklaringen aan de Nederlandse taal horen. Schrijvers, taalkundigen en tekstschrijvers komen aan het woord maar ook luisteraars worden opgeroepen te vertellen waarom ze onze taal zo mooi vinden. De hommages zijn te horen in de nieuwe rubriek ‘Lang leve de Nederlandse taal’.

Presentator Frits Spits: “De Nederlandse taal staat onder druk. Steeds minder studenten kiezen voor een studie Nederlands. Daarnaast wordt de invloed van het Engels groter. Het is tijd voor een tegengeluid. Nederlands is een prachtige taal met een rijke geschiedenis, dat laten wij iedere week al horen maar we doen er graag nog een schepje bovenop”.

Naast wetenschappers, journalisten en schrijvers wil De Taalstaat ook luisteraars aan het woord laten om de liefde aan het Nederlands te verklaren. Dat mag op alle mogelijke manieren. Het programma stelt een aantal minuten ter beschikking waarin de lofzang op het Nederlands kan worden afgestoken. Spits: “Het moet een vrolijke, liefdevolle optocht worden.” Frits Spits trapt zelf de rubriek af, waarin hij refereert aan Remco Campert, Louis Couperus en Annie M.G. Schmidt.

Speciaal voor deze nieuwe rubriek componeerde Hennie Vrienten een tune.

Lang leve de Nederlandse taal, stuur een mail aan: taalstaat@kro-ncrv.nl

Meer informatie

Matthijs de Bruijn

Programma

De taalstaat

Kijkers/luisteraars kunnen met vragen/opmerkingen terecht bij het Klant Contact Centrum:
E: info@kro-ncrv.nl
T: 035-6726880