Persbericht

Lost in Austen

Datum: 11 aug 2011 om 20:55

Vanaf donderdagavond 11 augustus zendt de NCRV de vierdelige Britse dramaserie Lost in Austen uit. In deze serie wisselen de Britse Amanda Price uit het London van nu en het personage Elizabeth Bennet uit Pride & Prejudice van leven. Letterlijk!

De Engelse bankmedewerkster Amanda Price is niet gelukkig met haar leven en haar vriend. Maar thuis kan ze zich heerlijk in de wereld van Jane Austen verliezen. Amanda’s favoriete boek is de roman Pride & Prejudice, waarin het hoofdpersonage Elizabeth Bennet verliefd wordt op Mister Darcy. Plotseling treedt het romanpersonage Elizabeth door een soort mysterieuze teleport Amanda’s badkamer binnen. Amanda en Elizabeth ruilen van elkaars wereld, letterlijk! Maar haar nieuwe leven in het 19e eeuwse Engeland bij de familie Bennet blijkt toch ingewikkelder dat Amanda had gedacht...

In Lost in Austen spelen onder meer Gemma Arterton (James Bond - The Quantum of Solace) als Elizabeth Bennet, Jemima Roper (The Black Dahlia, Hex) als Amanda Price, Elliot Cowan (Alexander) als Mr. Darcy en Hugh Bonneville (Notting Hill) als Mr. Bennet.  

Vanuit het 19e eeuwse Engeland naar het Londen van de 21e eeuw in Britse dramaserie Lost in Austen: donderdag 11 augustus 2011 om 20:55 uur op Nederland 2.

Kijkers/luisteraars kunnen met vragen/opmerkingen terecht bij het Klant Contact Centrum:
E: info@kro-ncrv.nl
T: 035-6726880