Persbericht

Man bijt hond gaat van maandag 20 april t/m vrijdag 8 mei op zoek naar de beste amateur sushi-koks van Nederland.  De Japanse lekkernij was 25 jaar geleden nog een ware delicatesse, maar inmiddels heeft de Japanse keuken Nederland veroverd. Vandaag de dag staat er bij veel Hollandse huishoudens steeds vaker sushi op het menu dan bijvoorbeeld  boerenkool.

Samen met de Japanse topchef Akira Oshima gaat Man bijt hond daarom op zoek naar amateur sushi-talent. Vele amateurkoks hebben zich opgegeven om de strijd aan te gaan. Tien van hen zijn geselecteerd om aan de wedstrijd mee te doen. Uiteindelijk zullen de 3 beste sushi-amateurs op vrijdag 8 mei in de finale vechten om de titel “Beste amateur sushi-kok van Nederland”.Hij wordt bijgestaan door journalist en culinair columnist van NRC en Vrij Nederland  Joël Broekaert. Hij staat bekend als ‘De Alleseter’ en is dan ook van alle markten thuis. Zijn belangrijkste criterium voor eten: er moet spanning in zitten.


Vandaag: Welke vijf kandidaten mogen door naar de sushi-roldagen in de kookstudio. Van de negen kandidaten moeten er vier afvallen. De jury in onder de indruk van de creaties van de kandidaten.

Man bijt hond, dinsdag 21 april om 18.45 uur op NPO 2

Kijkers/luisteraars kunnen met vragen/opmerkingen terecht bij het Klant Contact Centrum:
E: info@kro-ncrv.nl
T: 035-6726880