Persbericht

Mensen met M - Laura H. en Duncan Laurence

Datum: 25 dec 2019 om 22:30

In de derde aflevering van Mensen met M gaat Margriet van der Linden in gesprek met Songfestival-winnaar Duncan Laurence en Laura H., het kalifaatmeisje uit Zoetermeer. Haar verhaal hield heel Nederland in zijn greep en zij probeert dit jaar haar leven weer op de rails te krijgen.

De twee generatiegenoten hebben het met elkaar over hoe hun leven in korte tijd is veranderd en over de huidige discussie rondom het al dan niet terughalen van IS-vrouwen en -kinderen. Duncan Laurence vertelt hoe hij met beide benen op de grond blijft staan na het winnen van het Songfestival. Laura H. vertelt hoe het nu met haar gaat en blikt terug op haar tijd in het kalifaat en haar moeilijke jeugd. Ook Duncan Laurence had het vroeger lastig en vertelt openhartig over hoe hij als jongetje gepest werd. 

Duncan Laurence: “Ik noemde mezelf wel eens dikke Harry Potter. Als ik voor de spiegel stond gingen er zulke dingen door mijn hoofd. Ik hoor die stemmen nog steeds wel eens.”

“Mijn ouders houden mij met beide benen op de grond. Ze hoopte altijd al dat mijn dromen uit zouden komen, maar ik wist zelf niet dat het zo groots kon."  

Laura H.: “Ik vind het een wonder dat ik mijn vlucht heb overleefd. Dat is het ook, maar daar was ik me op dat moment niet bewust van.”

“Ik ben geen moslima meer, omdat ik er niet in geloof. Als ik nog moslima zou zijn, zou ik mezelf wéér verloochenen. Dat is precies wat ik niet meer wil." 

Mensen met M, woensdag 25 december om 22.30 uur bij KRO-NCRV op NPO 1.

Kijkers/luisteraars kunnen met vragen/opmerkingen terecht bij het Klant Contact Centrum:
E: info@kro-ncrv.nl
T: 035-6726880