Persbericht

De KRO-NCRV 2Doc: Gerlach was de afgelopen maanden een groot succes in de bioscoop.  De documentaire over de laatste Amstelveense boer Gerlach brak in zijn woonplaats zelfs alle records en versloeg daarmee James Bond. Gerlach is een liefdevol en humoristisch portret van akkerbouwer Gerlach, die al zestig jaar boert onder de rook van Schiphol. Om hem heen heeft hij alles zien veranderen.

Naderende consumptiemaatschappij
Met veel toewijding zorgt Gerlach voor zijn bieten en graan, terwijl projectontwikkelaars op zijn land azen en de klimaatverandering zijn oogst ontregelt. Waar zijn boerderij vroeger verlaten in het landschap stond, ziet hij de consumptiemaatschappij steeds meer om hem heen oprukken. Het simpele houten huisje van Gerlach is inmiddels ingeklemd door een Shell tankstation, distributiecentra en een tot diep in de nacht geopende McDonalds.

Ondanks alles wat op zijn pad komt blijft Gerlach fier overeind met zijn relativerende humor en geholpen door zijn liefhebbende broers en vrienden. 

Gerlach is geregisseerd door Aliona van der Horst (Turn Your Body to the Sun, Liefde is aardappelen) en Luuk Bouwman (Allen tegen Allen, Het is waar maar niet hier) en is geproduceerd door Docmakers in coproductie met KRO-NCRV, met steun van NPO-fonds en het Nederlands Filmfonds.

Na een succesvolle bioscooprelease met meer dan 25.000 bezoekers en de prijs voor Beste Nederlandse Film op IDFA 2023, wordt 2Doc: Gerlach op donderdag 13 juni om 22.20 uur uitgezonden door KRO-NCRV op NPO2.

Kijkers/luisteraars kunnen met vragen/opmerkingen terecht bij het Klant Contact Centrum:
E: info@kro-ncrv.nl
T: 035-6726880