Persbericht

Pride & Prejudice

Datum: 28 jun 2013 om 17:35

Vanaf vrijdag 28 juni zendt de NCRV op Nederland 2 de zesdelige Britse dramaserie Pride and Prejudice uit, gebaseerd op het gelijknamige boek van  Jane Austen. Dit jaar is het 200 jaar geleden dat de roman Pride & Prejudice werd gepubliceerd.

De BBC-serie, uit 1995, won maar liefst 15 belangrijke tv-prijzen. Zo kreeg Jennifer Ehle een BAFTA Award voor haar rol als Elizabeth Bennet. In 2000 werd Pride and Prejudice door het British Film Institute gekozen tot één van de honderd beste Britse televisieprogramma's van de 20e eeuw. Colin Firth (The King’s Speech, The English Patient, Bridget Jones-films) en Jennifer Ehle (The King’s Speech, Pride and Glory) zijn te zien in de hoofdrollen

Pride and Prejudice speelt zich voornamelijk af rond de vijf dochters van de familie Bennet en de vrijgezellen Fitzwilliam Darcy en zijn vriend Charles Bingley, die een landgoed pacht in de woonplaats van de Bennets. De moeder van Jane, Elizabeth, Lydia, Kitty en Mary wil haar dochters graag aan de man brengen. En ze vindt de rijke Charles en Fizwilliam uitstekende huwelijkskandidaten.

Colin Firth en Jennifer Ehle in Brits kostuumdrama Pride and Prejudice: vrijdag 28 juni 2013 om 17:35 uur op Nederland 2.

Kijkers/luisteraars kunnen met vragen/opmerkingen terecht bij het Klant Contact Centrum:
E: info@kro-ncrv.nl
T: 035-6726880