Reporter Radio: de resultaten van 2014

Datum: 18 jan 2015 om 19:00

In het radioprogramma Reporter Radio heeft de redactie in 2014 een aantal onderwerpen stevig op de kaart gezet. Allereerst de problematiek van de miljoenen fietsen in de hoofdstad. De Amsterdamse Rekenkamer stelde het parkeren van fietsen en wegknippen aan de orde. De gemeente komt nu eindelijk met een plan.

Verder naar aanleiding van een uitzending over het voorschrijven van bepaalde geneesmiddelen, kwam er een onderzoek op last van minister Schippers en pasten huisartsen hun software aan.

Ook legde Reporter Radio in april de onenigheid in de zwemwereld bloot. Sindsdien worden er door de branche intensief gesprekken gevoerd en voor de zomer van 2015 is er een nieuw zwemonderwijsconcept. De uitzending over het dreigende uitsterven van de otter heeft ertoe geleid dat Rijkswaterstaat serieuze maatregelen gaat nemen.

Door het systeem van toeslagen en terugvorderingen aan de kaak te stellen maakte de Nationale Ombudsman in de uitzending van Reporter Radio bekend dat de Belastingdienst 40.000 alleenstaande ouders tegemoet komt van wie het kind gebonden budget wordt ingehouden.

Over de uitzendingen en het resultaat zijn te gast: Wouter Haver, Amsterdamse Fietsersbond, Pia Dijkstra, Tweede Kamerlid D66, Henk Nijboer, Tweede Kamerlid PvdA, Koen Breedveld, Mulier Instituut, Sadet Karabulut, Tweede Kamerlid SP en Addy de Jongh, Otter Station Nederland.

Reporter Radio, zondag 18 januari om 19.00 uur op NPO Radio 1.

Programma

Reporter radio

Kijkers/luisteraars kunnen met vragen/opmerkingen terecht bij het Klant Contact Centrum:
E: info@kro-ncrv.nl
T: 035-6726880