Reporter Radio: Nederland en Afghanistan

Datum: 27 aug 2017 om 19:00

 

President Trump zei deze week dat militaire bemoeienis hard nodig blijft, kondigde zelfs aan dat er meer aantal troepen naar toe moeten. De NAVO heeft de lidstaten al om een bijdrage gevraagd en ook Trump rekent erop dat de bondgenoten bijspringen. Wat doet Nederland als die vraag komt? Een gesprek met Raymond Knops, CDA Tweedekamerlid en Martijn Kitzen, universitair docent aan de kennissectie Militair Operationele Wetenschappen en de Universiteit van Amsterdam

 Kafka in de polder

 Deze zomer laten wij de favoriete onderwerpen van de redactie horen. Vijf uitzendingen met onze belangrijkste onderzoeken van de afgelopen 3,5 jaar. De oorlogsmisdaden in Indonesië, die allesbehalve incidenten waren. Problemen van mensen die in de schulden zitten en door de overheid nog dieper in de schulden komen. De vervuiling van ons water door medicijnen, plastic en chemische stoffen. Het overstromingsgevaar bij onze rivierdijken, omdat we het putje van Europa zijn. En de haast oneindige Kafkaëske bureaucratie in eigen polder.

Aflevering 5: Vandaag vallen we van de ene frustrerende verbazing in de andere onnodig ingewikkelde ervaring als we ons een weg proberen te banen door het doolhof van de overheid, van het kastje naar de muur worden gestuurd en botsen met organisaties, omdat die organisaties een fout hebben gemaakt en niet wij. Niels Heithuis en Astrid Cornelisse doken in het archief en vonden de meest ingewikkelde bureaucratie, waarbij een select groepje overheidsinstanties keer op keer onbegrijpelijk handelen. De hoogte- en dieptepunten van al deze blunders en ge-Kafka in eigen polder.

Programma

Reporter radio

Kijkers/luisteraars kunnen met vragen/opmerkingen terecht bij het Klant Contact Centrum:
E: info@kro-ncrv.nl
T: 035-6726880