Spoorloos Extra: Turbulente periode voor Borny

Datum: 15 jul 2019 om 21:25

Toen Borny in 2014 op zoek ging naar zijn Roemeense familie kon hij op de volle steun van zijn adoptiemoeder Jet rekenen. Borny was als baby door zijn Roemeense moeder naar het ziekenhuis gebracht en niet meer opgehaald. Jet waakte er echter voor om daarover te oordelen: “Je weet niet wat de achtergronden zijn.”

Voordat Borny zijn Roemeense familie ontmoette was Jet al ziek, en in de jaren daarna verslechterde haar gezondheid. Vorig jaar werd Borny’s grootste angst bewaarheid: Jet overleed.

Datzelfde jaar zette Borny stappen om zijn Roemeense familie, die hij inmiddels had ontmoet, beter te leren kennen. Hij ging drie maanden bij hen inwonen en ondervond hoe het is te leven onder primitieve omstandigheden.

De zoektocht van Spoorloos naar de Bulgaarse moeder van Rena uit 2015 kende geen gewenste afloop. Moeder Stanka was weliswaar gevonden, maar wilde Rena niet onder ogen komen. Rena legt zich niet neer bij deze uitkomst en ze weet zelf een zoon en een dochter van haar moeder, haar halfbroer en -zus dus, te vinden. Zij willen wel contact met Rena. Een krant doet verslag van de zoektocht van Rena en kort daarna krijgt ze een telefoontje van een man die beweert haar vader te zijn.

Spoorloos Extra maandag 15 juli om 21.25 uur op NPO 1.

Meer informatie

Michel Boll

Programma

Spoorloos

Kijkers/luisteraars kunnen met vragen/opmerkingen terecht bij het Klant Contact Centrum:
E: info@kro-ncrv.nl
T: 035-6726880