Spoorloos: Laatste kans om moeder te ontmoeten

Datum: 10 okt 2016 om 21:15

In de uitzending van 10 oktober (21:15, NPO 1) het verhaal van Carola (33) die niet lang meer te leven heeft. Na de geboorte van haar dochter, vier jaar geleden, voelt ze in haar borst een knobbel zo groot als een ei. Carola denkt eerst nog dat het te maken heeft met de borstvoeding, maar haar huisarts stuurt haar voor onderzoek door naar het ziekenhuis. Daar krijgt ze te horen dat de knobbel vanzelf weg zal gaan – een ingreep acht men niet nodig. Een jaar later laat Carola zich opnieuw onderzoeken en pas dan wordt vastgesteld dat ze borstkanker heeft en dat er al sprake is van uitzaaiingen.

De kanker wordt bestreden en dat lijkt aanvankelijk goed uit te pakken voor Carola. Maar na een jaar worden er wederom kwaadaardige tumoren aangetroffen in haar lijf. Er volgen nieuwe behandelingen, maar Carola heeft inmiddels te horen gekregen dat de artsen niets meer voor haar kunnen doen.

Carola is geadopteerd vanuit Colombia. Haar afkomst hield haar in het verleden niet heel erg bezig, maar ze vraagt zich nu af of ze erfelijk is belast. Nu ze weet dat ze niet lang meer te leven heeft, wil Carola alles op alles zetten om tenminste eenmaal oog in oog te kunnen staan met de vrouw die haar het leven schonk: haar Colombiaanse moeder.

Spoorloos, 10 oktober om 21:15 op NPO 1  

Meer informatie

Michel Boll

Programma

Spoorloos

Kijkers/luisteraars kunnen met vragen/opmerkingen terecht bij het Klant Contact Centrum:
E: info@kro-ncrv.nl
T: 035-6726880