Spoorloos: Luong raakte haar hele familie kwijt

Datum: 23 sep 2019 om 21:25

De Vietnamese Luong is haar hele familie kwijtgeraakt bij een aanval/bombardement van de Rode Khmer, toen zij met haar moeder, broers en zusjes naar Cambodja reisde. De 7-jarige Luong wordt als enige gescheiden van de rest van het gezin en ze belandt bij een pleegmoeder in Cambodja, die haar slecht behandelt.

Op jonge leeftijd vertrekt ze naar Thailand, waar ze haar huidige Nederlandse man leert kennen. Inmiddels woont ze alweer zo’n 13 jaar in Amsterdam. Onlangs hoort ze bij toeval van een nieuwe collega in de nagelsalon waar ze werkt, dat hij haar broer kent. Na 32 jaar vindt ze haar hele familie terug.

Shira is geboren in Thailand en is drie jaar geleden voor het eerst terug geweest naar haar geboorteland. Ze was toen 20 jaar en is toen alleen gaan backpacken in Thailand. Shira heeft toen wel een bezoek gebracht aan het kindertehuis waar ze na haar geboorte verbleef en werd daar met open armen ontvangen. Inmiddels is ze heel nieuwsgierig naar haar achtergrond en hoe het haar familie in Thailand vergaat.

Spoorloos, maandag 23 september om 21.25 uur bij KRO-NCRV op NPO 1.

Meer informatie

Michel Boll

Programma

Spoorloos

Kijkers/luisteraars kunnen met vragen/opmerkingen terecht bij het Klant Contact Centrum:
E: info@kro-ncrv.nl
T: 035-6726880